Šport
2408 ogledov

Odgovor arogantnemu Hrvatu: "Mi tega ne bi nikoli naredili"

đoković nadal Epa
Eden najboljših hrvaških tenisačev je pred finalnim obračunom na Roland Garrosu poskrbel za zelo drzno in provokativno izjavo.

Goran Ivanišević, nekoč prvo ime hrvaškega tenisa, danes pa pomemen član v ekipi prvega igralca sveta Novaka Đokovića, je pred finalom letošnjega OP Francije dvignil veliko prahu z izjavo, da Rafael Nadal, tedaj 12-kratni zmagovalec turnirja, v finalu ne bo imel nobenih možnosti proti njegovemu varovancu.

Svoj pogled je utemeljil z okoliščinami, ki "kralju peska" niso bile pisane na kožo, kot so druge žogice, nizke temperature, pomanjkanje sonca in vlažno igrišče.

federer nadal Tako se je odzval Šport Federer po dolgih 11 letih dobil družbo

ivanišević đoković | Avtor: Epa Epa
"Poznamo Nadala v Parizu, a letos je drugače. To so popolni pogoji za Novaka. Kar se mene tiče, Nadal nima nobenih možnosti, tudi zato, ker je Novak v njegovi glavi," je samozavestno trdil Hrvat.

Finale se ni razpletel po njegovih željah, saj je Nadal uprizoril perfektno predstavo, s katero je Srba, ki z izjemo diskvalifiakcije v New Yorku letos sploh še ni poznal poraza, odpihnil z igrišča z izidom 6:0, 6:2, 7:5. S tem je osvojil 13. krono v Parizu in ostal nepremagan v finalih (13-0).

Carlos Moya, nekdanji tekmec Ivaniševića, danes pa Nadalov trener, ki je v Parizu slavil leta 1998, meni, da je Hrvat s svojimi besedami Đokoviću naredil medvedjo uslugo. "Poznam Ivaniševića in vem, kakšna je njegova vloga. V naši ekipi nikoli ne bi izrekli česa podobnega. S tem je samo povečal pritisk na svojega igralca," je prepričan nekdanji španski tenisač.

Ivanišević je svoj odmevni lapsus komentiral v pogovoru za srbski Sportklub. "Mogoče sem malce pretiraval, a v tistem trenutku sem dajal prednost Novaku. Povem to, kar si mislim, žal je izpadlo drugače. Je, kar je. Lani sem v Melbournu napovedal, da so možnosti 50:50, pa ga je Novak razbil. Najlažje je ubrati varno pot, kot je na primer 'bomo videli, kako bo' alipa 'zmagal bo boljši'. Povedal sem, kar sem čutil. Nadal je dokazal, da sem imel narobe. To je to, gremo naprej," je dejal.

Rafael Nadal Roland Garros OP Francije Šport "Kralj peska" ponižal Đokovića za svoj 20. grand slam
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.