Šport
118 ogledov

Federer po dolgih 11 letih dobil družbo

federer nadal Epa
Roger Federer je po 11 letih dobil družbo na vrhu lestvice najuspešnejših tenisačev na grand slamih.

Rafael Nadal je s 13. zmago na OP Francije osvojil svoj 20. grand slam v karieri, s čimer se je na večni lestvici izenačil z dolgoletnim rekorderjem Rogerjem Federerjem (20). Švicar je na vrhu seznama kraljeval 11 let, potem ko se je v sezoni 2009 prehitel danes že kar malce pozabljenega Petea Samprasa s 14. osvojenimi velikimi turnirji.

Federer, po mnenju mnogih še vedno najboljši teniški igralec vseh časov, čeprav bodo, kot kaže, njegovi številni rekordi prepuščeni na milost oziroma nemilost Nadala in Novaka Đokovića, je španskemu rivalu, s katerim imata zelo lep prijateljski odnos, čestital za še en zgodovinski uspeh.

Rafael Nadal Roland Garros OP Francije Šport "Kralj peska" ponižal Đokovića za svoj 20. grand slam

"Vedno sem gojil največje spoštovanje do mojega prijatelja Rafe, tako do osebe kot do šampiona. Kot največja rivala, sva drug drugega prisilila, da sva postala še boljša tenisača. V veliko čast mi je, da mu čestitam za 20. zmago na grand slamih. Še bolj izjemno je to, da ima zdaj 13 lovorik na Roland Garrosu, kar je eden največjih dosežkov v športu. Čestitke tudi njegovi ekipi, saj nihče tega ne zmore sam. Upam, da je 20 samo še en korak na najini nadaljnji poti. Bravo, Rafa. Zaslužiš si," je zapisal 39-letni Švicar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.