To so podrobnosti dramatičnega pobega okuženega zvezdnika

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Teniški zvezdnik je razkril podrobnosti spektakularnega pobega iz Rusije, potem ko so pri njem in njegovi družini potrdili okužbo z virusom SARS-CoV-2. Ker sta se z ženo bala, da ju bodo ruski zdravniki ločili od otroka, sta se podala v beg.
Oglej si celoten članek

Sam Querrey, nekdanji 11. igralec sveta in polfinalist Wimbledona (2017), se je lanskega oktobra udeležil turnirja v St. Petersburgu, kjer je v skladu s protokolom opravil testiranje za novi koronavirus. Test je bil pozitiven, prisotnost virusa pa so potrdili tudi pri njegovi ženi Abby Dixon in tedaj osemmesečnemu sinu. 

Družini je bila odrejena 14-dnevna karantena, ki sta jo Querrey in njegova izbranka nameravala spoštovati, nato pa so dobila obisk ruskih zdravnikov, ki so ju seznanili, da bosta v primeru pojava simptomov morala v bolnišnico.

Tone vse globlje Okuženi tenisač še kar na begu: "Obnaša se otročje"

Par se je zbal, da ju bodo ločili od otroka, zato sta začela načrtovati dramatičen pobeg z zasebnim letalom, ki bi ju prepeljal iz St. Petersburga v London. Pri tem sta zavestno kršila covid protkolo, zaradi česar so Querreyju grozile hude sankcije s strani Združenja teniških profesionalcev (ATP). 

"Navezal sem stik s posrednikom letalskih prevozov in ga vprašal, če lahko najamem letalo, ki bi me čez devet ur prepeljalo v London," je za Sports Illustrated povedal Querrey in dodal, da je odločitev sprejel na podlagi nejasnih in zaskrbljujočih informacij, ki so mu jih ob obisku njihove hotelske sobe prenesli ruski zdravniki.

"Posrednik se je izkazal in mi priskrbel letalo. Hotel smo zapustili zgodaj zjutraj, da nas ne bi kdo videl. Takoj smo se vkrcali in vzleteli proti Londonu. To je bil zelo drag let. Stal me je približno 40.000 dolarjev. Plačati sem moral tudi dvotedensko nastanitev v Londonu," je pojasnil Američan.

Konec sezone O okuženem tenisaču ne duha ne sluha

Povedal je še, da so imeli vsi trije zgolj blage simptome bolezni, a ker potek ni bil asimptomatski, so zdravniki omenjali možnost hospitalizacije. "Počutili smo se zelo ranljive. Naša usoda je bila v rokah ruskih zdravnikov, ki bi nas lahko za 14 dni zaprli v bolnišnico. Na lestvici od 1 do 10 so bili naši simptomi od 1,5 do 2. Boleče grlo, nahod. Po treh dneh smo bili dobri. Po mojem mnenju nismo potrrebovali bolnišnice."

Foto: Instagram "Z lahkoto bi ostali v hotelu naslednjih 14 dni in se nato vrnili domov. To smo tudi želeli storiti, vendar mi je bila ta možnost odvzeta, zato sem naredil, kar sem moral. V nobenem trenutku si nisem rekel 'Covid, poberimo se od tukaj'. Ponudili so nam stanovanje, če bodo zdravniki ocenili, da smo asimptomatski."

"Na naši poti sva z ženo ves čas nosila zaščitne maske. Ko smo pristali, smo šli naravnost v Airbnb in tam ostali dva tedna. Nismo pobegnili zaradi okužbe s covidom-19. Če me zdaj, ko veste, kaj se je zgodilo, še vedno sovražite, je že v redu. Želel sem samo povedati svojo plat zgodbe, ljudje pa naj si ustvarijo svoje mnenje," je sklenil tenisač.

Querreyju je zaradi kršitev protokola grozila triletna prepoved nastopanja, a mu je ATP izrekla zgolj 20.000 dolarjev denarne kazni. Plačilo globe je odloženo za polletno pogojno obdobje, v katerem si Querrey ne sme privoščiti drugih prekrškov.

Organizatorji v St. Petersburgu so že pred časom dejali, da je ameriški tenisač še vedno dobrodošel na njihovem turnirju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 16:11 26. Januar 2021.

    Osel

  • 21:23 6. Januar 2021.

    Jaz bi isto naredil... če bi seveda bi seveda bil poln denarja. Upam pa, da je pilot dobil precej večje …

  • 17:53 6. Januar 2021.

    Kak idiotski naslov, kot večina vaših. Važno, da je posredi covid, bedniki od novinarstva

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.