Olimpija blizu napredovanja

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Košarkarji Uniona Olimpije so zabeležili četrto zmago v evropskem pokalu. Na gostovanju v Nemčiji so premagali Bonn s 93:88 (31:22, 46:40, 69:60).
Oglej si celoten članek

Dva kroga pred koncem in zdaj ob izkupičku 4-4 imajo Ljubljančani lepe možnosti za osvojitev enega od prvih štirih mest v skupini A, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje. Naslednji teden bodo gostili Bilbao, v zadnjem krogu pa jih čaka še eno gostovanje v Nemčiji.

Union Olimpija je tekmo odprla fantastično. Do konca sedme minute ni zgrešila meta na koš in si posledično na semaforju nabrala enajst točk naskoka (25:14). Do odmora so gostitelji razliko prepolovili, v nadaljevanju pa se, čeprav so bili blizu, v ospredje niso znali prebiti.

Olimpija je tako v drugem polčasu vseskozi vodila, sredi zadnje četrtine je njihova prednost znašala tudi 18 točk. A Nemci niso odnehali, z delnim izidom 16:0 pa so se Ljubljančanom povsem približali (82:84). Blaž Mahkovic je nato zadel prosti met, Zack Wright pa je po dobri obrambi nato v napadu ob košu izsilil še osebno napako. Piko na i k zmagi je z zanesljivim izvajanjem prostih metov postavil Sava Lešić, ki je bil s 24 točkami tudi prvi strelec zmajev. Mirno roko s črte za proste mete sta imela v zadnji minuti tudi Miha Lapornik in Gregor Hrovat.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.