Šport > Košarka
70 ogledov

Olimpija blizu napredovanja

Union Olimpija Anže Petkovšek
Košarkarji Uniona Olimpije so zabeležili četrto zmago v evropskem pokalu. Na gostovanju v Nemčiji so premagali Bonn s 93:88 (31:22, 46:40, 69:60).

Dva kroga pred koncem in zdaj ob izkupičku 4-4 imajo Ljubljančani lepe možnosti za osvojitev enega od prvih štirih mest v skupini A, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje. Naslednji teden bodo gostili Bilbao, v zadnjem krogu pa jih čaka še eno gostovanje v Nemčiji.

Union Olimpija je tekmo odprla fantastično. Do konca sedme minute ni zgrešila meta na koš in si posledično na semaforju nabrala enajst točk naskoka (25:14). Do odmora so gostitelji razliko prepolovili, v nadaljevanju pa se, čeprav so bili blizu, v ospredje niso znali prebiti.

Olimpija je tako v drugem polčasu vseskozi vodila, sredi zadnje četrtine je njihova prednost znašala tudi 18 točk. A Nemci niso odnehali, z delnim izidom 16:0 pa so se Ljubljančanom povsem približali (82:84). Blaž Mahkovic je nato zadel prosti met, Zack Wright pa je po dobri obrambi nato v napadu ob košu izsilil še osebno napako. Piko na i k zmagi je z zanesljivim izvajanjem prostih metov postavil Sava Lešić, ki je bil s 24 točkami tudi prvi strelec zmajev. Mirno roko s črte za proste mete sta imela v zadnji minuti tudi Miha Lapornik in Gregor Hrovat.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.