Olimpija bo lahko igrala v ligi Ebel

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Okrožno sodišče v Ljubljani je včeraj izdalo sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave nad dolžnikom Hokejsko drsalno društvo Olimpija in s tem zmajem omogočilo igranje v ligi Ebel.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v Ljubljani je obrazložilo, da je HDD Telemach Olimpija izpolnila oba z zakonom zahtevana kriterija in na podlagi tega izdalo sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave.

"HDD Telemach Olimpija se zahvaljuje vsem za zaupanje, ki so s svojo odločitvijo o podpori Načrta finančnega prestrukturiranja, omogočili vodstvu kluba nujno prestrukturiranje in s tem osnovni predpogoj za nastopanje v tekmovanjih," so ob odločitvi, ki jim omogoča igranje v razširjeni avstrijski ligi zapisali v ljubljanskem klubu.

Prvi Avstrijec pri Olimpiji

Za zmaje bo sicer v naslednji sezoni igral tudi izkušeni Roland Kaspitz. Dolgoletni avstrijski reprezentant bo tako postal prvi Avstrijec v zgodovini, ki je podpisal pogodbo s katerim slovenskim klubom. 33-letni Korošec je v sezoni 1999/2000 je debitiral v prvem moštvu beljaških orlov, z VSV pa tudi dvakrat postal avstrijski prvak. Minulo sezono je bil Kaspitz član Innsbrucka. Zanj je zbral 29 točk (4+25), s čimer je bil najučinkovitejši hokejist morskih psov. Za avstrijsko izbrano vrsto je zbral 131 nastopov, kar ga uvršča na 22. mesto večne lestvice ter dosegel 56 točk (17+39) s čimer je 25. najučinkovitejši avstrijski reprezentant vseh časov.

"Roland Kaspitz je izkušen hokejist z obilico znanja. Gre za dobrega drsalca, ki trdo dela tako v napadu, kot v obrambi. Pomemben bo zlasti ob igri z igralcev več. Mlajši igralci se bodo lahko po njem zgledovali in se od njega veliko naučili. V primerjavi z lansko sezono bi se morala naša učinkovitost z njim v napadu popraviti. Hokejist Rolandovega kova lahko naredi veliko razliko pri tako mladi ekipi," je o novi okrepitvi dejal trener zmajev Fabian Dahlem. Kaspitz je z zeleno-belimi podpisal enoletno pogodbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.