Šport
77 ogledov

Olimpija bo lahko igrala v ligi Ebel

Fabian Dahlem Saša Despot
Okrožno sodišče v Ljubljani je včeraj izdalo sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave nad dolžnikom Hokejsko drsalno društvo Olimpija in s tem zmajem omogočilo igranje v ligi Ebel.

Okrožno sodišče v Ljubljani je obrazložilo, da je HDD Telemach Olimpija izpolnila oba z zakonom zahtevana kriterija in na podlagi tega izdalo sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave.

"HDD Telemach Olimpija se zahvaljuje vsem za zaupanje, ki so s svojo odločitvijo o podpori Načrta finančnega prestrukturiranja, omogočili vodstvu kluba nujno prestrukturiranje in s tem osnovni predpogoj za nastopanje v tekmovanjih," so ob odločitvi, ki jim omogoča igranje v razširjeni avstrijski ligi zapisali v ljubljanskem klubu.

Prvi Avstrijec pri Olimpiji

Za zmaje bo sicer v naslednji sezoni igral tudi izkušeni Roland Kaspitz. Dolgoletni avstrijski reprezentant bo tako postal prvi Avstrijec v zgodovini, ki je podpisal pogodbo s katerim slovenskim klubom. 33-letni Korošec je v sezoni 1999/2000 je debitiral v prvem moštvu beljaških orlov, z VSV pa tudi dvakrat postal avstrijski prvak. Minulo sezono je bil Kaspitz član Innsbrucka. Zanj je zbral 29 točk (4+25), s čimer je bil najučinkovitejši hokejist morskih psov. Za avstrijsko izbrano vrsto je zbral 131 nastopov, kar ga uvršča na 22. mesto večne lestvice ter dosegel 56 točk (17+39) s čimer je 25. najučinkovitejši avstrijski reprezentant vseh časov.

"Roland Kaspitz je izkušen hokejist z obilico znanja. Gre za dobrega drsalca, ki trdo dela tako v napadu, kot v obrambi. Pomemben bo zlasti ob igri z igralcev več. Mlajši igralci se bodo lahko po njem zgledovali in se od njega veliko naučili. V primerjavi z lansko sezono bi se morala naša učinkovitost z njim v napadu popraviti. Hokejist Rolandovega kova lahko naredi veliko razliko pri tako mladi ekipi," je o novi okrepitvi dejal trener zmajev Fabian Dahlem. Kaspitz je z zeleno-belimi podpisal enoletno pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.