Šport
159 ogledov

Ropret ostaja zmaj

Anže Ropret HDD Telemach Olimpija
Slovenski hokejist Anže Ropret je danes podaljšal pogodbo s Telemachom Olimpijo za tri sezone, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva.

Petindvajsetletni napadalec je Olimpiji zvest od malih nog. Otrok Olimpije je za prvo moštvo zmajev debitiral v sezoni 2005/06. Leto pozneje se je s soigralci prvič veselil osvojitve naslova slovenskega državnega prvaka.

Ob vstopu zmajev v ligo Ebel se je za eno leto preselil v kanadsko mladinsko ligo QMJHL, kjer je oblekel dres ekipe Val-d'Or Foreurs. Nato se je vrnil v domovino, kjer je ob igranju v razširjenem avstrijskem prvenstvu v državnem prvenstvu pomagal tudi mlajšemu "bratu" zmajev, HK Olimpija.

Od sezone 2009-10 naprej je Anže Ropret stalni član prvega moštva zmajev. V tem času je debitiral tudi za člansko reprezentanco. Lanska sezona je bila za Ropreta točkovno najuspešnejša v njegovi članski karieri. S 25 doseženimi točkami je bil četrti najučinkovitejši hokejist Olimpija v ligi Ebel.

"Ekipa bo zelo podobna lanski. Tudi trener bo najverjetneje isti. Za nas bo tako vse skupaj nekoliko lažje, saj že poznamo njegov način dela. Vsi si želimo storiti korak naprej v novi sezoni. Glavni cilji bodo čim boljša uvrstitev v ligi Ebel in povrnitev naslova državnega prvaka," je povedal Ropret.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.