Šport
8 ogledov

Cilj je počasi tudi liga Ebel

hokej Jesenice Olipija Saša Despot
Državni hokejski prvaki, hokejisti Sija Acronija Jesenic, so danes na občnem zboru kluba sprejeli smernice za nadaljnje delo, v dvorani Podmežakla pa je sledila še predstavitev novega stratega za naslednjo sezono, Dejana Varla.

Dejan Varl je vajeti jeseniškega kluba prevzel sredi meseca. Nekdanji aktivni igralec, v Podmežakli je preživel 18 sezon, je nasledil Nika Zupančiča. Ta je z jeseniško ekipo prejšnjo sezono kronal z naslovom prvaka, zdaj pa je prevzel vajeti v slovenski reprezentanci, od koder se je po prvenstvu na Češkem poslovil Matjaž Kopitar. Zupančič se je želel povsem posvetiti le izbrani vrsti, zato so na Jesenicah izbrali novega trenerja in vlogo zaupali 41-letnemu Varlu, njegov pomočnik bo Anže Terlikar.

"Vse skupaj se šele začenja. V tej sezoni sem dobil ponudbo za trenerja prvega moštva. To sem sprejel z veseljem, videl sem velik izziv. To je naslednja stopnica v karieri. Stanje je težko, ker je klub polprofesionalen, fantje delajo, študirajo ... A ko pridemo sem, se stoodstotno osredotočimo le na naše delo. Fante poznam, so sposobni in lahko gremo naprej. Cilji so počasi iti v ligo Ebel, a je treba delati po pameti, ne zajemati s preveliko žlico. S pametnim delom pa se da priti daleč," je po predstavitvi dejal Varl.

HDD Sij Acroni Jesenice je danes na občnem zboru sprejelo smernice delovanja za sezono 2015/16, sprejeli pa so tudi poročila iz prejšnje sezone. "Brez hokeja so Jesenice dolgočasno in pusto mesto," je v nagovoru članom ob predstavitvi dela v prejšnji sezoni dejal predsednik kluba Anže Pogačar. Spomnil je na težave v začetku delovanja, ko je že nameraval vse skupaj pustiti, a so nato zastavili projekt, pridobili pokrovitelje, izpeljali prvi občni zbor ... "Vizija je transparentnost, poštenost in zmožnost razvoja korak za korakom," je še dejal Pogačar in poudaril, da je klub sezono končal brez dolgov.

Finančno stanje je pozitivno

Klub je imel skupno 255.000 evrov prihodkov do maja, odhodkov pa je bilo 269.000 evrov, po junijskih prihodkih pokroviteljev, ki v poročilu še niso zajeti, pa je stanje pozitivno, je v finančnem poročilu dejal Pogačar. Poročila je s pozitivnim mnenjem potrdil tudi nadzorni odbor kluba.

Program delovanja v sezoni 2015/16 pa predvideva predvsem finančni vidik, pomemben za uresničitev in nadgradnjo. Upajo na vse dosedanje pokrovitelje, prav tako računajo na zveste navijače kot kupce letnih vstopnic. Obeta se še tesnejše sodelovanje z mlado ekipo jeseniških hokejistov, želijo pomagati k širitvi navijaške baze. Finance želijo povečati za 10-15 odstotkov in se približati 300.000 evrom letnega proračuna, ker bo ekipa nastopala v DP, ligi INL in celinskem pokalu.

Še ena priložnost za profesionalizem

Ekipa bo pomlajena in sestavljena iz domačih igralcev. "Želimo, da postanemo klub, ki bo stal na domači hokejski šoli, pomembno pa bo medsebojno zaupanje in transparentno delovanje. Naš cilj je nadaljevati bogato tradicijo hokeja na Jesenicah. Jeseniški hokej si zasluži še eno priložnost za vstop na profesionalno raven," je še dejal predsednik kluba.

Na občnem zboru so sklenili še, da 6. januar kot spomin na začetke jeseniškega hokeja v letu 1948 razglasijo kot dan jeseniškega hokeja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.