Olimpija brez težav

Foto: Žurnal24 Sašo Ožbolt je bil s 25 točkami najboljši strelec srečanja v Ljubljani. (Foto: S
Union Olimpija na prvi tekmi polfinala lige Telemach proti Šentjurju ni dopustila presenečenja in slavila gladko zmago (94:75). Krka je zanesljivo dobila srečanja proti Heliosu (83:65).
Oglej si celoten članek
Čeprav se je tekma igrala v dvorani Tivoli, pa domači košarkarji niso imeli nobene podpore s tribun, saj je bila večina gledalcev privržencev Šentjurja. Preko 200 se jih je zbralo v hramu slovenskega športa in zagotovo je njihova bučna podpora pomagala igralcem Šentjurja do nove dobre predstave in potrditve zaslužene uvrstitve med štiri najboljša slovenska moštva.

Košarkarji Uniona Olimpije so v prvi polfinalni tekmi lige Telemach upravičili vlogo favorita in prepričljivo premagali novinca na tej stopnji tekmovanja Šentjur. Ljubljančani tako vodijo z 1:0 v zmagah in si lahko že v soboto zagotovijo 17. uvrstitev v veliki finale državnega prvenstva. Union Olimpija je doslej osvojila 15 naslovov državnega prvaka, v finalu pa ni nastopila le v sezoni 1999/2000, ko sta se za naslov udarila Krka in Pivovarna Laško.

Šentjur se je v borbeni luči predstavil zlasti v tretji četrtini, v kateri mu je uspelo skoraj izničiti visoko vodstvo, ki si ga je Union Olimpija priigrala v prvem polčasu. Na krilih zvestih navijačev so se gostje v 25. minuti približali na 49:43, v 28. na 57:52, nato pa še na 59:55. Če Union Olimpija ne bi zadela 16 trojk in imela v svojih vrstah razpoloženih Saša Ožbolta in Vlatka Ilievskega, bi se lahko gostje celo prebili v ospredje. Tako pa sta najizkušenejša zmaja vendarle stvari vzela v svoje roke, hitro Union Olimpijo popeljala do občutnejše prednosti (74:58, 33. minuta) in jo s suvereno igro nato pripeljala tudi do zaslužene zmage.

Helios pred težko nalogo
Glede na to, da je Krka dobila tudi peto medsebojno srečanje v tej sezoni, se Heliosu v naslednjih dveh tekmah obeta težko delo, če se želi četrtič zapored uvrstiti v veliki finale državnega prvenstva.

Krka brez večjih težav
Košarkarji Krke so naredili prvega od dveh korakov proti finalu lige Telemach, v katerem so nazadnje igrali v sezoni 2002/03. V domači dvorani Leon Štukelj v Novem mestu so nadigrali domžalski Helios in tako v dvoboju na dve zmagi – druga tekma bo v soboto, morebitna tretja pa v torek prihodnji teden – povedli z 1:0.

Novomeščani so bili v vseh pogledih boljša ekipa na parketu, še zlasti prepričljivi pa so bili v tretji četrtini, v kateri so gostje dosegli vsega sedem točk in po kateri se je razlika med moštvoma povzpela na 14 točk (51:37).

Po izenačeni prvi četrtini je Krka pričela svoje vodstvo graditi v zaključku prvega dela, ko se je razlika prvič povzpela na nekaj košev (36:30). Nadaljevanje pa je bilo povsem druga zgodba. Alvina Snowa, ki je bil z 11 točkami najnevarnejši strelec Heliosa v prvem polčasu, so branilci Krke uspešno zaustavili, drugih pravih rešitev v napadu pa trener Ivan Sunara tokrat ni imel. V glave igralcev Heliosa so se naselili dvom, nervoza in neodločenost, medtem ko so gostitelji dobili krila in po zaslugi kolektivne igre polnili tekmečev koš. Ko je v začetku zadnje četrtine Simon Petrov zadel trojko za 56:37, je bil zmagovalec dokončno odločen.

Liga Telemach, polfinale:


Krka : Helios 83:65 (15:14, 21:16, 15:7, 32:28)
Ikonić 17, Balažič 11, Petrov 10; Snow 17, Močnik 14

Union Olimpija : Šentjur 94:75 (21:13, 26:21, 17:23, 30:18)
Ožbolt 25, Ilievski 19, Bavčić 13; Simović 16, Crenshaw 14

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.