Olimpija do zadnjih minut v igri za zmago

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Cedevita Olimpija v Londonu doživela osmi poraz v evropskem pokalu.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 8. krogu evropskega pokala (skupina A) izgubili z Londonom s 95:101 (19:19, 43:50, 70:73).

Košarkarji Cedevite Olimpije so v osem nastopu v evropskem pokalu doživeli osmi poraz. Na gostovanju v Londonu so izgubili s 95:101.

Ljubljančani so nastopili brez dveh najvišjih igralcev, Karlo Matković je poškodovan, Aleksander Šaškov je manjkal zaradi administrativnih težav, vseeno pa so bili do zadnjih sekund v igri za prvo zmago v sezoni.

Primanjkljaj v višini je Cedevita Olimpija nadomestila z dobrim metom za tri točke in razpoloženo igro v napadu, žal pa so bili gostitelji v odločilnih trenutkih bolj spretni. Junak zmage Londona je bil Conor Morgan, ki je 49 sekund pred koncem zadel trojko za 94:89, v naslednjem napadu pa je z atraktivno blokado zaprl pot do obroča Shawnu Jonesu.

Prvi igralec Cedevite Olimpije je bil Klemen Prepelič (trojke 5:12), ki je ob 23 točkah zbral deset podaj; 19 točk je prispeval Justin Cobbs (3 podaje), 16 DJ Stewart (6 skokov, 5 podaj), 15 pa Jaka Blažič (trojke 2:2).

Po skoraj že polovici skupinskega dela je Cedevita Olimpija prikovana na dno razpredelnice skupine A. Hamburg ima eno zmago, Umana Reyer tri, za šesto mesto, ki vodi v nadaljnje tekmovanje, pa so trenutno potrebne štiri zmage.

Cedevita Olimpija bo v soboto gostovala pri Budućnosti, v naslednjem krogu evropskega pokala 29. novembra pa bo gostila vodilno ekipo skupine A Pariz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.