Olimpija doma še vedno brez točke

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Hokejisti Telemach Olimpije so v 6. krogu lige Ebel doma izgubili z ekipo Graz 99ers z 2:4 (0:1, 0:2, 2:1). Ljubljančani tako ostajajo pri dnu lestvice z zgolj dvema osvojenima točkama.
Oglej si celoten članek

Slab start hokejistov Telemach Olimpije v šesto sezono sodelovanja v razširjenem avstrijskem prvenstvu se nadaljuje. Edini slovenski predstavnik v ligi Ebel je namreč pred domačimi gledalci v dvorani Tivoli zabeležil tretji zaporedni poraz, tako da po šestih odigranih tekmah ostaja še brez domače zmage in z nič kaj spodbudnim izkupičkom 1-5.

Zvesti ljubljanski gledalci - pod Rožnikom se jih je tokrat zbralo okoli 1500 - na boljše čase upajo že v prihodnjih nastopih, ko naj bi se hokejistom Telemach Olimpije pridružil slovenski reprezentant iz lige NHL Jan Muršak. 24-letni Mariborčan, član Detroit Red Wings, je našel skupni jezik z ljubljanskim vodstvom, tako da bo čas do začetka severnoameriške lige, ki miruje zaradi neuspešnih pogajanj med vodstvom lige in sindikatom igralcev, preživel v slovenski prestolnici. Klub bo sodelovanje z igralcem predstavil v prihodnjih dneh, Muršak pa naj bi zeleno-belim pomagal že v naslednjem krogu v Dornbirnu.

Zmaji spet neučinkoviti

Proti Grazu so se ljubljanski hokejisti znova srečali s svojo najbolj pogosto težavo v tej sezoni - neučinkovitostjo v napadu. Na dosedanjih petih tekmah so skupno dosegli deset zadetkov in tudi tokrat so izpolnili povprečje, čeprav so imeli precej več priložnosti in strelov na nasprotna vrata kot Avstrijci. V prvih dveh tretjinah, po katerih so gostje že vodili s 3:0, je bilo razmerje strelov v okvir vrat 25:15 za Olimpijo.

Oba zadetka zmajev sta padla v zadnjem delu igre in to v razmaku manj kot minute. Najprej Chris D'Alvise in nato Patrick Coulombe sta s sedežev dvignila ljubljansko publiko, ki pa je hitro znova zavzela svoja mesta, saj je Graz manj kot minuto kasneje že vodil s 4:2. Do konca tekme se je nadaljevala slaba učinkovitost domačih hokejistov, ki so v šestdesetih minutah zapravili kar pet takoimenovanih "power-playev" oziroma priložnosti z igralcem več.

Izidi, 6. krog:

VSV Beljak : Medveščak Zagreb 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) Red Bull Salzburg : KAC Celovec 5:2 (1:1, 3:0, 0:1) Vienna Capitals : Dornbirn 4:3 (0:2, 3:1, 0:0, 1:0) Telemach Olimpija : Graz 99ers 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) Black Wings Linz : Sapa Fehervar 1:4 (0:1, 0:3, 1:0) Orli Znojmo : Innsbruck 5:3 (1:1, 1:2, 3:0) Lestvica:

 1. VSV Beljak 11 2. Znojmo 10 3. UPC Vienna Capitals 10 4. Graz 99ers 9 5. Red Bull Salzburg 8 6. KAC 8 7. Medveščak Zagreb 6 8. Dornbirn 5 9. Black Wings Linz 4 10. Fehervar 4 11. Telemach Olimpija 2 12. Innsbruck 1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.