Šport
14 ogledov

Olimpija doma še vedno brez točke

kuhn telemach olimpija dunaj vienna Boštjan Tacol
Hokejisti Telemach Olimpije so v 6. krogu lige Ebel doma izgubili z ekipo Graz 99ers z 2:4 (0:1, 0:2, 2:1). Ljubljančani tako ostajajo pri dnu lestvice z zgolj dvema osvojenima točkama.

Slab start hokejistov Telemach Olimpije v šesto sezono sodelovanja v razširjenem avstrijskem prvenstvu se nadaljuje. Edini slovenski predstavnik v ligi Ebel je namreč pred domačimi gledalci v dvorani Tivoli zabeležil tretji zaporedni poraz, tako da po šestih odigranih tekmah ostaja še brez domače zmage in z nič kaj spodbudnim izkupičkom 1-5.

Zvesti ljubljanski gledalci - pod Rožnikom se jih je tokrat zbralo okoli 1500 - na boljše čase upajo že v prihodnjih nastopih, ko naj bi se hokejistom Telemach Olimpije pridružil slovenski reprezentant iz lige NHL Jan Muršak. 24-letni Mariborčan, član Detroit Red Wings, je našel skupni jezik z ljubljanskim vodstvom, tako da bo čas do začetka severnoameriške lige, ki miruje zaradi neuspešnih pogajanj med vodstvom lige in sindikatom igralcev, preživel v slovenski prestolnici. Klub bo sodelovanje z igralcem predstavil v prihodnjih dneh, Muršak pa naj bi zeleno-belim pomagal že v naslednjem krogu v Dornbirnu.

Zmaji spet neučinkoviti

Proti Grazu so se ljubljanski hokejisti znova srečali s svojo najbolj pogosto težavo v tej sezoni - neučinkovitostjo v napadu. Na dosedanjih petih tekmah so skupno dosegli deset zadetkov in tudi tokrat so izpolnili povprečje, čeprav so imeli precej več priložnosti in strelov na nasprotna vrata kot Avstrijci. V prvih dveh tretjinah, po katerih so gostje že vodili s 3:0, je bilo razmerje strelov v okvir vrat 25:15 za Olimpijo.

Oba zadetka zmajev sta padla v zadnjem delu igre in to v razmaku manj kot minute. Najprej Chris D'Alvise in nato Patrick Coulombe sta s sedežev dvignila ljubljansko publiko, ki pa je hitro znova zavzela svoja mesta, saj je Graz manj kot minuto kasneje že vodil s 4:2. Do konca tekme se je nadaljevala slaba učinkovitost domačih hokejistov, ki so v šestdesetih minutah zapravili kar pet takoimenovanih "power-playev" oziroma priložnosti z igralcem več.

Izidi, 6. krog:

VSV Beljak : Medveščak Zagreb 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) Red Bull Salzburg : KAC Celovec 5:2 (1:1, 3:0, 0:1) Vienna Capitals : Dornbirn 4:3 (0:2, 3:1, 0:0, 1:0) Telemach Olimpija : Graz 99ers 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) Black Wings Linz : Sapa Fehervar 1:4 (0:1, 0:3, 1:0) Orli Znojmo : Innsbruck 5:3 (1:1, 1:2, 3:0) Lestvica:

 1. VSV Beljak 11 2. Znojmo 10 3. UPC Vienna Capitals 10 4. Graz 99ers 9 5. Red Bull Salzburg 8 6. KAC 8 7. Medveščak Zagreb 6 8. Dornbirn 5 9. Black Wings Linz 4 10. Fehervar 4 11. Telemach Olimpija 2 12. Innsbruck 1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.