Šport
21 ogledov

Spet visok poraz Olimpije

kuhn telemach olimpija dunaj vienna Boštjan Tacol
Hokejisti Telemach Olimpije so v tekmi 4. kola razširjenega avstrijskega prvenstva, lige Ebel, doma izgubili s češko ekipo Orli Znojmo z 1:5 (0:0, 1:4, 0:1).

Ljubljanski hokejisti so po prestižni zmagi na tekmi pod milim nebom v Pulju, ko so v petek oziroma v soboto zgodaj zjutraj premagali Medveščak, tokrat lovili prvo domačo zmago v sezoni. Njihovi tekmeci so bili hokejisti iz Znojma, ki so sezono za razliko od zmajev začeli z dvema zmagama, a so v zadnjem krogu doživeli tudi poraz. V Tivoliju pa so domači dobro igrali le pol tekme, potem pa močno popustili in si privoščili visok poraz.

V prvi tretjini so bili za odtenek boljši gostitelji, vendar niso zadeli v polno. Najlepši priložnosti sta imela že v prvi minuti Aleš Mušič ter Matej Hočevar, ki je bil v sedmi minuti nespreten iz gneče pred vrati. Obe ekipi sta imeli v prvi tretjini ob strogem sodniškem kriteriju trikrat igralca več na ledu, vendar ne domači vratar Jerry Kuhn ne gostujoči Ondrej Kacetl nista klonila.

Porazno v drugi tretjini

Na začetku druge tretjine so domači že dvignili roke, a je sodnik po ogledu posnetka dosodil, da zadetka ni bilo. Zato pa so zadeli gostje, v 28. minuti je odbiti plošček iz neposredne bližine za hrbet Kuhna spravil Marek Uram. Odgovor domačih je bil nato razmeroma hiter, le tri minute pozneje je po strelu Brocka McBrida plošček v gol pospravil Chris d'Alvise. Nato pa so sledile črne minute zmajev, v katerih so si privoščili nerazumljive napake pred svojimi vrati in izgubljali ploščke kot po tekočem traku ter puščali na cedilu svojega vratarja. Čehi so to znali izkoristiti in so domačim iz treh podobnih akcij, ko so zlahka prišli do ploščka, v dveh minutah in pol zabili še tri gole in Ljubljančane postavili pred težko nalogo v zadnjem delu.

Za preobrat pa bi morali domači pokazati boljši hokej. Toda neizdelane akcije, nenatančen podaje in nezbranost so bili elementi, ki so pomagali Znojmu, gostje pa so brez težav vzdrževali razmerje moči na ledu. Ljubljančani so se sicer trudili, vendar pri zaključnih strelih niso bili nevarni. Gostje pa so v 51. minuti še enkrat na podoben način kot v drugi tretjini dosegli gol, spet je bil strelec Richard Jarušek povsem sam pred Kuhnom, ter dokončno potopili slovensko barko. Vratar Kuhn je pet minut pred koncem izgubil živce in si prislužil kazen igre, v vrata je moral Matic Boh, ki pa ni več prejel gola in tako v letošnji sezoni še naprej ostaja nepremagan.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v petek gostovali v Beljaku.

EBEL, 4. kolo:

Telemach Olimpija : Orli Znojmo  1:5 (0:0, 1:4, 0:1)
Strelci: 0:1 Uram (Sova, Stach, 28.), 1:1 d'Alvise (McBride, Ankerst, 31.), 1:2 Strömberg (Jarušek, 32.), 1:3 Fiala (Jarušek, 35.), 1:4 Bartos (Skadra, Rožnik, 35.), 1:5 Jarušek (Fiala, Lattner, 51.)

Innsbruck - KAC Celovec 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Sapa Fehervar - Red Bull Salzburg 2:9 (1:2, 1:1, 0:6)
Black Wings Linz - VSV Beljak 2:5 (2:3, 0:1, 0:1)
Dornbirn - Graz 99ers 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
20.30 Medveščak Zagreb - Vienna Capitals

Lestvica:
1. VSV Beljak               7
2. Red Bull Salzburg      6
3. Orli Znojmo                6
4. Vienna Capitals          6 (-1)
5. KAC Celovec              6
6. Graz 99ers                 5
7. Black Wings Linz       4
8. Medveščak Zagreb      3 (-1)
9. Dornbirn                     2
10. Sapa Fehervar          2
11. Telemach Olimpija     2
12. Innsbruck                 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.