Šport
12 ogledov

Telemach Olimpija se je poigrala z Američani

tilia olimpija prvak prvaki slavje jesenice fraser cole smirnov Boštjan Tacol
Hokejisti Telemach Olimpije so v prvi tekmi tretjega dne poletne lige Rudi Hiti na Bledu premagali ameriško študentsko selekcijo s 6:0 (1:0, 3:0, 2:0). V nedeljo se bodo na turnirju borili za tretje mesto. V večerni tekmi se bosta danes pomerila še beljaški VSV in zagrebški Medveščak.

Ljubljanski hokejisti so v tretji pripravljalni tekmi in drugi na poletni ligi le prišli do prve zmage v sezoni, s katero so se svojim navijačem vsaj nekoliko odkupili za petkov poraz na derbiju z Acroni Jesenicami. Slavili so povsem zasluženo, saj so prevladovali že v uvodni tretjini, a dosegli le en zadetek. V nadaljevanju se razmerje moči na ledu ni spremenilo. Olimpija je še naprej prevladovala, dodala pa še učinkovitost in povsem dotolkla goste iz ZDA. Za zmagovalce so v polno zadeli Alexandre Imbeault dvakrat, Eric in Žiga Pance, Chris D'Alvise, Miha Pesjak in Patrick Coulombe.

V tej skupini so tako prvo mesto osvojili Jeseničani, drugo Ljubljančani, tretje pa ameriški študentje. Ti že imajo tekmeca na nedeljski tekmi za peto mesto, pomerili se bodo z norveškim Stavangerjem, ki je izgubil obe tekmi v skupini. O prvem mestu v tej skupini pa bodo odločali Beljačani in Zagrebčani, zmagovalec bo igral finale z Acroni Jesenicami, poraženec za tretje mesto s Telemach Olimpijo.

Medveščak v finalu poletne lige na Bledu z Jeseničani

Po današnji zadnji tekmi predtekmovanja na poletni hokejski ligi Rudi Hiti na Bledu je znan še drugi finalist. Hokejisti zagrebškega Medveščaka so premagali beljaški VSV s 3:2 (2:2, 1:0, 0:0) in si zagotovili prvo mesto v svoji skupini. Beljačani so bili drugi, norveški Stavanger pa tretji.

V obračunu ekip iz lige Ebel so bili boljši Zagrebčani, odločilni gol je v tesni tekmi dosegel Alex Leavitt v 27. minuti. Medveščak, pri katerem se je na Bledu prvič predstavil tudi slovenski napadalec Andrej Hebar, bo tako v nedeljskem večernem finalu igral z Acroni Jesenicami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.