Šport
5 ogledov

Prvi večni derbi (znova) na Bledu

acroni jesenice tilia olimpija finale Boštjan Tacol
V četrtek se bo na Bledu že tradicionalno z boji na poletni ligi Rudi Hiti začela hokejska sezona v Sloveniji. Dan pozneje bo v gorenjskem turističnem biseru sledil tudi prvi večni derbi med obubožanimi železarji in zmaji.

Hokejska tradicija v Sloveniji veleva, da se nova sezona začne tudi s turnirjem na Bledu pod okriljem enega najboljših slovenskih hokejistov Rudija Hitija. Poletna liga Rudi Hiti bo letos doživela že jubilejno 20. izvedbo, konec naslednjega tedna pa bo na delu v ledeni dvorani šest ekip, tudi večna slovenska tekmeca z Jesenic in Ljubljane.

Blejska poletna liga bo tokrat potekala med 16. in 19. avgustom. Prireditelji so tako kot doslej na turnir povabili oba najboljša domača kluba, Acroni Jesenice in Telemach Olimpijo, ki se bosta pomerila v petek. Obračunov večnih slovenskih tekmecev bo v prihajajoči sezoni manj kot doslej, saj Jeseničani ne bodo igrali v razširjenem avstrijskem prvenstvu, ligi Ebel. Za mednarodno konkurenco na Bledu pa bodo poskrbeli štirje tuji klubi. Letos bosta gosta iz soseščine beljaški VSV in zagrebški Medveščak, člana lige Ebel, iz ZDA prihaja selekcija North America United, prvič pa bo na Bledu nastopil norveški prvak Stavanger Oilers.

V predtekmovanju bodo ekipe razdeljene v dve skupini s po tremi člani, v eni bodo Stavanger, VSV in Medveščak, v drugi pa Telemach Olimpija, Acroni Jesenice in selekcija ZDA. Najboljša iz vsake se bosta v nedeljo pomerila za prvo mesto, druga iz skupin za končno tretje, tretjeuvrščena pa se bosta borila za peto mesto.

Lani se je na blejskem uvodu v sezono, ko je sicer nastopila samo četverica klubov, najbolje izšlo Jeseničanom, ki so zmagali po uspehu v zadnjem kolu proti Beljačanom. Ljubljančani so bili tretji, dobili pa so derbi, ko so slavili po kazenskih strelih s 4:3.

Spored poletne lige Rudi Hiti 2012:

Četrtek, 16. avgusta:
Ob 16.00: Stavanger Oilers – Medveščak
Ob 19.30: Acroni Jesenice – selekcija ZDA

Petek, 17. avgusta:
Ob 16.00: Stavager Oilers – VSV Beljak
Ob 19.30: Acroni Jesenice – Telemach Olimpija

Sobota, 18. avgusta:
Ob 16.00: Telemach Olimpija – selekcija ZDA
Ob 19.30: Medveščak – VSV Beljak

Nedelja: 19. avgusta:
Ob 13.00: tekma za 5. mesto
Ob 16.00: tekma za 3. mesto
Ob 19.30: finale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.