Šport
21 ogledov

Jeseničani eno leto brez lige Ebel

acroni jesenice tilia olimpija finale tošič Boštjan Tacol
Acroni Jesenice se za eno leto poslavljajo od igranja v avstrijski ligi Ebel. Jeseničani vodstvu lige niso uspeli predložiti garancije o saniranih finančnih težavah na sestanku v Celovcu. Nova člana omenjene lige bosta tako postala Dornbirn in Innsbruck, slovenske barve pa bo zastopala le ljubljanska Olimpija.

Celovec je bil v sredo prizorišče sestanka vrha lige Ebel. Sestanka se je udeležil tudi upravni odbor HK Acroni Jesenice na čelu z novoizvoljenim predsednikom Slavkom Kanalcem, ki je skupaj z vodstvom lige poskušal poiskati najboljšo rešitev za jeseniški klub. Ker je za sanacijo finančnih težav kluba potreben resen rigorozni finančni načrt, so se prisotni strinjali, da Jeseničani v naslednji sezoni lige Ebel ne bodo nastopili, so danes sporočili iz kluba.

Z Jesenic dodajajo, da je klub močna in verodostojna blagovna znamka in ker ima v mlajših selekcijah izjemne potenciale domače jeseniške šole, je vodstvo lige Ebel zamrznilo članstvo za eno leto, hkrati pa se zavzelo, da bo HK Acroni Jesenice pomagalo pri vključitvi v avstrijsko nacionalno ligo "Ebel young stars".

Prisotnost v omenjeni ligi ne bo omogočila samo tekmovalnih nastopov in izkušenj igralcev, pač pa bo s tem ohranjen tudi neposredni športni kontakt z ligo. Vodstvo lige Ebel bo še naprej budno spremljalo razvoj dogodkov v jeseniškem moštvu. V primeru pozitivnih premikov bo gorenjska ekipa znova vključena v tekmovanja lige Ebel, hkrati pa klub ostaja prisoten tudi skozi članstvo, saj ima predsednik še naprej pravico glasovanja, so še sporočili iz kluba.

Nova člana omenjene lige bosta tako postala Dornbirn in Innsbruck, slovenske barve pa bo zastopala le ljubljanska Olimpija. Le eno ekipo v razširjenem avstrijskem prvenstvu, ki se bo letos preimenovalo v ligo Ebel 2, je imela Slovenija nazadnje v sezoni 2006/07, ko so med avstrijsko hokejsko smetano premierno nastopile prav Jesenice.

Varl: "Predsednik zamudil pol ure"

"Menim, da je to zelo slaba zadeva. Klub je v takšnem minusu, da je karkoli težko početi naprej," je za Žurnal24 povedal Dejan Varl, do odhoda trenerja Heikkija Mälkiäja pred koncem sezone pomočnik pri železarjih. Varl meni, da bo klub zdaj postal nezanimiv za pokrovitelje in medije, razkril pa je tudi, da naj bi predsednik Kanalec na sestanek v Celovcu zamudil kar pol ure.

"Treba bi bilo poiskati neko alternativo, kar se samega poslovanja tiče, in se dogovoriti z ligo Ebel, da se ostane v njej. Po mojih informacijah naj bi predsednik na sestanek celo zamudil pol ure. To je dokaz čiste arogance. Vsi ostali se zavedamo, da z igranjem samo v domačem prvenstvu postanemo nezanimivi za pokrovitelje, medije ... Zelo težko bo. Tudi obisk gledalcev bo verjetno drastično padel. Storila se je velika napaka," je dejal Varl.

"Avstrijska lige se namerava še širiti, zagotovo obstajajo klubi, ki želijo vstopiti v tekmovanje. Verjetno bodo izbrali klube, ki se bodo obnašali korektno in bodo imeli pravi odnos do lige. S takšnim pristopom, ki je bil zdaj, bo zelo težko, če nas bodo še vzeli v svojo druščino. Res je čas za korenite spremembe na Jesenicah," je še pristavil nekdanji reprezentant.

Komentarjev 1
  • grega.prebil 16:18 23.maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super igra manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se rokomet,kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.