Šport
39 ogledov

UO na Jesenicah odstopil, Rajglja ne bo

Janez Rajgelj Boštjan Tacol
V Podmežakli se je znova "zatreslo", piše na uradni spletni strani našega najuspešenjšega hokejskega kolektiva. V petek je namreč odstopil celotni Uupravni odbor Acroni Jesenic. Janez Rajgelj zavrača, da bo prevzel direktorsko vlogo.

Težave na Jesenicah se še naprej nadaljujejo. Potem ko so (najmanj) za eno leto ostali brez nastopanja v ligi Ebel, je v petek odsopil celotni upravni odbor. "Upravni odbor HK Acroni Jesenice je danes nadzornemu odboru HK Acroni Jesenice podal kolektivno odstopno izjavo. Vsi člani upravnega odbora so se za odstop odločili zaradi neposrednih in posrednih groženj, ki so jih bili ( tudi javno ) deležni v preteklih dveh mesecih. Odstop upravnega odbora je nepreklicen, saj nivo komunikacije ter (ne)posredne grožnje onemogočata kakršnokoli delovanje ter razvoj jeseniškega hokeja," so člani upravnega odbora zapisali v obrazložitvi, ki je objavljena na uradni spletni strani kluba.

Da so bili pritiski na upravnem odboru preveliki, je potrdil tudi dosedanji predsednik Slavko Kanalec: "Grožnje so bile resnično prehude. Prav zaradi tega smo se odločili prepustiti komu drugemu, da spelje tisto, kar smo si zamislili. Na nadzornem oboru HK Acroni Jesenice je sedaj, da čim prej skliče izredni občni zbor, na katerem bo določen nov upraven odbor. Ob tem posebej želim poudariti, da bo imel mojo podporo, saj jeklarska družba Acroni ostaja sponzor jeseniškega hokeja. Morda bo sedaj precej lažje, ker so se pri HD Mladi Jesenice odločili igrati v Erste bank young stars legaue. Ta korak pozdravljamo, saj smo tudi sami želeli sodelovati v tem tekmovanju, vendar do dogovora ni prišlo. Ne vidim tudi nobenih zadržkov, da člansko moštvo ne bi igralo v ligi INL. Vse je dogovorjeno. Priprave so se začele, dogovorjeni so tudi nastopi na nekaterih turnirjih, tako, da novo vodstvo s tega stališča ne bi imelo nobenih težav. Še enkrat želim poudariti, da smo odstopili zaradi velikih pritiskov, moja podpora jeseniškemu hokeju, tako članskemu, kot tudi mlademu moštvu HD Mladi Jesenice in podpora jeklarske družbe Acroni, ostajata. Naša želja je, da hokej na Jesenicah prebrodi krizo in si dvigne kakovost, kot jo je nekoč imel."

Rajgelj ne prihaja na Jesenice

Po naših informacijah naj bi po "tektonskih premikih" mesto direktorja prevzel nekdanji direktor Union Olimpije Janez Rajgelj, ki pa je za zurnal24.si zavrnil tovrstna namigovanja. "O tem, da je upravni odbor odstopil ste me zdaj seznanili vi. Do zdaj o tem še nisem ničesar opazil," je dejal Rajgelj, ki se je omenjal kot možni direktor kluba. "Če je upravni odbor odstopil, vsekakor zdaj ne morem priti v klub, a ne?" je na govorice odvrnil nekdanji direktor Uniona Olimpije.

Na spletni strani Jesenic so še zapisali, da sta pred jeseniškim hokejem sedaj dve možnosti. "Prva je, sklic izrednega občnega zbora HK Acroni Jesenice, določitev novega upravnega odbora ter nadaljevati že dogovorjeno v tej sezoni, kar je nakazal predsednik v odstopu Slavko Kanalec. Druga možnost pa je, da pride do spojitve med HK Acroni in HD Mladi.  HD Mladi Jesenice imajo namreč trdno postavljen UO, v njem je nekaj bivših hokejistov in jim potrebnega znanja ne manjka, spodbudno je, da so se odločili za nastop v Erste bank young stars legaue, delajo brez pritiska, vse skupaj pa zagotavlja vizijo, organiziranost in znanje.  O združitvi jeseniškega hokejskega potenciala se namreč govori kar precej časa. Morda je napočil trenutek, da do njega končno tudi pride," še piše na uradni spletni strani Jesenic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.