Šport
25 ogledov

Železarji začeli z zmago

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija Boštjan Tacol
Hokejisti Acroni Jesenic so še enkrat več pokazali železno voljo in kljub vsem težavam, ki klub pestijo v zadnjem času, stisnili zobe in Poletno ligo Rudi Hiti na Bledu začeli z zmago proti študentski selekciji ZDA. V petek prvi večni derbi.

Hokejisti Acronija Jesenic so v prvem kolu na jubilejni 20. poletni hokejski ligi Rudi Hiti 2012 na Bledu premagali zasedbo ZDA s 4:3 (0:0, 3:0, 1:3).

Kljub odstopu upravnega odbora so se jeseniški hokejisti, na pripravah okrepljeni s številnimi igralci iz raznih slovenskih klubov, resno lotili dela. Igralci na čelu z novim trenerjem Romanom Pristovom so željno pričakali jubilejno 20. poletno ligo.

Jeseničani so že na samem uvodu pokazali, da so jih mnogi prehitro odpisali. Z veliko drsanja so si že v prvem delu priigrali številne priložnosti, a niso dosegli zadetka. Neučinkovitost so popravili v drugem delu, ko so trikrat zadeli v polno in v zadnjo tretjino odšli z lepo zalogo.

V zadnji tretji so že imeli prednost štirih zadetkov, a so se prehitro začeli veseliti, kar so gostje izkoristili. Ti pa več kot na zadetek zaostanka niso prišli. Gole za Jesenice so dosegli Jaka Ankerst, Miha Brus, Sašo Rajsar in Andrej Židan. Jeseničani so tako poletno ligo začeli zmago.

V petek ob 19.30 bo na sporedu prvi večni derbi med Acroni Jesenicami in Telemach Olimpijo.

Na prvi tekmi poletne lige so hokejisti zagrebškega Medveščaka s 6:3 odpravili Stavanger Oilers iz Norveške. Za medvede je zadetek in dve podaji prispeval slovenski reprezentant Andrej Hebar, medtem ko je vratar Robert Kristan sedel na klopi.

Poletna liga Rudi Hiti 2012:

Stavanger Oilers : Medveščak 3:6 (1:0, 2:2, 3:1)
Trettenes (25), Davis (37), Nagel (52); Zanoski (7, 22, 49), Hebar (29), Fraser (55), Yelowich (55)

Acroni Jesenice : študentska selekcija ZDA 4:3 (0:0, 3:0, 1:3)
Ankerts (21), Brus (36), Rajsar (38), Židan (42); Watanabe (5)., McTigue (54), Rooke (58)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.