Šport
2 ogledov

Zaradi zamude v Areni pivo brezplačno

Pulj, arena, hokej, medveščak, olimpija Igor Kralj/PIXSELL
Sinočnji hokejski spektakel v puljski Areni je lepo uspel - zmaji so odnesli zmago s 3:2 -, čeprav je do zadnjega v zraku visela grožnja, da neslavno propade. Organizatorji so obiskovalcem med čakanjem brezplačno razdelili 6000 piv.

Zagrebški Medveščak je tako postal prvi klub v zgodovini, ki je hokejsko tekmo organiziral v rimskem amfiteatru, starem okoli 2000 let. Razmeroma tople vremenske razmere, pospremljene z dežjem, odjugo ter močno burjo, so naredile svoje in skorajda uničile idejo, da se zimski šport, primeren za hladno podnebje, igra pozno poleti pod milim nebom obmorskega mesta.

Ko so organizatorji nemalo pred začetkom petkove tekme, ta je bil predviden za 21. uro, sneli zaščitno folijo, s katero so prekrili teren, so zaprepadeno ugotovili, da je ledena ploskev polna vode, neravnin in brazd ter popolnoma neustrezna za igranje. Hokejisti obeh moštev so preizkušali ploskev in opozarjali na možnosti za poškodbe na takšni podlagi, organizatorji pa so poskušali vse, da bi rešili tekmo. Med nestrpno občinstvo, ki je čakalo na končno odločitev, so brezplačno razdelili 6000 piv ter dodali tudi brezplačne vstopnice za eno od naslednjih tekem medvedov v Zagrebu.

Malo pred 23. uro, dve uri pozneje, kot je bilo sprva predvideno, pa so kakovost ledene ploskve za silo le spravili v red. Tekma je minila v fantastičnem vzdušju, na veliko veselje ljubljanske Olimpije pa so zmaji v Pulju danes okoli 1. ure zjutraj slavili zmago.

Klub že objavil novico o zmagi

Kot zanimivost velja omeniti, da so bili medvedi tako prepričani o uspehu, da so na svoji uradni spletni strani sinoči nekaj pred 22. uro, ko se tekma v puljski Areni sploh še ni začela, že objavili novico o zmagi nad slovensko ekipo, poroča hrvaški spletni portal Index. Na klubski spletni strani so objavili novico, v kateri so opisali hokejsko vročico ter zapisali, da so medvedi slavili zmago nad Telemach Olimpijo. A Ljubljančani so jim pokvarili slavje in prišli do prve zmage v tej sezoni.

"Vesel sem, da nam je uspelo! To je rezultat napornega dela. Zavedam se, da pogoji na ledu niso bili najboljši, a tudi Ivica Kostelić je osvojil veliko slalomov v slabih razmerah za smučanje. Tako je tudi tu. Pomembno je, da ljudje uživajo," je po koncu spektakla dejal predstavnik organizatorjev, Daniel Zimmerman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.