Olimpija eksplodirala v zadnjih minutah

Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Foto: Union Olimpija/Aleš Fevžer
Union Olimpija je v uvodni tekmi 8. kola jadranske lige po preobratu v zadnjih minutah prišla do zmage proti Igokei (72:70).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so slabo odprli tako prvi kot drugi polčas, gostje pa so si v teh trenutkih priigrali precejšnjo prednost. Ta je še ob polovici zadnje četrtine znašal 11 točk, vendar so Ljubljančani v zadnjih minutah odločno in borbeno zaigrali predvsem v obrambi, naposled pa se jim je odprlo tudi v napadu.

V prelomnih trenutkih je blestel tokrat prvi strelec zmajev Marko Marinović (19 točk), s šestimi koši v tem delu igre pa se je izkazal tudi mladi Paolo Marinelli, ki je dobri dve minuti pred zadnjim piskom sirene gostitelje s trojko tudi popeljal v vodstvo (68:67). Marinović je nato poskrbel za tri točke naskoka, ob še vedno dobri obrambi, pa je bilo dovolj za zmago še polovično izvajanje prostih metov. Marinelli je zadel za 71:67, Marinović pa za 72:69. V zadnjih napetih sekundah tekme je Johnathon Jones nameno zgrešil svoj drugi prosti met, a vsa upanja košarkarjev Igokee je z ulovljeno odbito žogo prekinil Gregor Hrovat.

"Izjemno težak teden je za nami. Imeli smo težko pot nazaj iz Rige, v Ljubljani smo imeli zgolj en dan za pripravo na tekmeca. Po drugi strani je Igokea imela teden dni časa za pripravo, a vseeno to ni izgovor, vsaj z moje strani ne. Tekmo smo začeli neodločno, čakali smo en na drugega kdo se bo razigral. To se ni zgodilo. Gostom smo dopustili preveč lahkih košev. V drugem polčasu sem iskal razigrano peterko in jo ob koncu le našel. V končnici smo le uspeli in zaigrali tako kot znamo. Dobro smo jih kontrolirali v obrambi in odigrali hitro v napadu. Zadeli smo tudi nekaj težkih metov in na koncu zasluženo zmagali," je po tekmi povedal trener Olimpije Aleš Pipan.

Liga ABA, 8. kolo

Union Olimpija : Igokea 72:70 (16:16, 33:38, 48:60)
Marinović 19, Mahkovic 15, Hrovat 11, Marinelli 9; Dragović 15, Jones 14

Lestvica:
1. Crvena zvezda 14 točk
2. Budućnost 13
3. Union Olimpija 13 (+1)
4. Krka 12
5. Cedevita 12
6. Mega Vizura 11
7. Szolnoki Olaj 10
8. Igokea 10 (+1)
9. Partizan 10
10. Cibona 10
11. Zadar 9
12. Metalac 9
13. MZT Skopje 9
14. Levski Sofija 8

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.