Šport
14 ogledov

Olimpija eksplodirala v zadnjih minutah

Marko Marinović Union Olimpija/Aleš Fevžer
Union Olimpija je v uvodni tekmi 8. kola jadranske lige po preobratu v zadnjih minutah prišla do zmage proti Igokei (72:70).

Košarkarji Uniona Olimpije so slabo odprli tako prvi kot drugi polčas, gostje pa so si v teh trenutkih priigrali precejšnjo prednost. Ta je še ob polovici zadnje četrtine znašal 11 točk, vendar so Ljubljančani v zadnjih minutah odločno in borbeno zaigrali predvsem v obrambi, naposled pa se jim je odprlo tudi v napadu.

V prelomnih trenutkih je blestel tokrat prvi strelec zmajev Marko Marinović (19 točk), s šestimi koši v tem delu igre pa se je izkazal tudi mladi Paolo Marinelli, ki je dobri dve minuti pred zadnjim piskom sirene gostitelje s trojko tudi popeljal v vodstvo (68:67). Marinović je nato poskrbel za tri točke naskoka, ob še vedno dobri obrambi, pa je bilo dovolj za zmago še polovično izvajanje prostih metov. Marinelli je zadel za 71:67, Marinović pa za 72:69. V zadnjih napetih sekundah tekme je Johnathon Jones nameno zgrešil svoj drugi prosti met, a vsa upanja košarkarjev Igokee je z ulovljeno odbito žogo prekinil Gregor Hrovat.

"Izjemno težak teden je za nami. Imeli smo težko pot nazaj iz Rige, v Ljubljani smo imeli zgolj en dan za pripravo na tekmeca. Po drugi strani je Igokea imela teden dni časa za pripravo, a vseeno to ni izgovor, vsaj z moje strani ne. Tekmo smo začeli neodločno, čakali smo en na drugega kdo se bo razigral. To se ni zgodilo. Gostom smo dopustili preveč lahkih košev. V drugem polčasu sem iskal razigrano peterko in jo ob koncu le našel. V končnici smo le uspeli in zaigrali tako kot znamo. Dobro smo jih kontrolirali v obrambi in odigrali hitro v napadu. Zadeli smo tudi nekaj težkih metov in na koncu zasluženo zmagali," je po tekmi povedal trener Olimpije Aleš Pipan.

Liga ABA, 8. kolo

Union Olimpija : Igokea 72:70 (16:16, 33:38, 48:60)
Marinović 19, Mahkovic 15, Hrovat 11, Marinelli 9; Dragović 15, Jones 14

Lestvica:
1. Crvena zvezda 14 točk
2. Budućnost 13
3. Union Olimpija 13 (+1)
4. Krka 12
5. Cedevita 12
6. Mega Vizura 11
7. Szolnoki Olaj 10
8. Igokea 10 (+1)
9. Partizan 10
10. Cibona 10
11. Zadar 9
12. Metalac 9
13. MZT Skopje 9
14. Levski Sofija 8

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.