Šport
8 ogledov

Zmaji do tretje zmage v EuroCupu

košarka Olimpija
1/7
Anže Petkovšek
Union Olimpija v 4. kolu EuroCupa gostila ruski Zenit in v zadnjih minutah prišla do zmage z 89:84.

Ljubljančani so v prvih treh kolih EuroCupa zabeležili dve gostujoči zmagi, pred prazno dvorano pa so doma izgubili s Himkijem. Tudi v 4. kolu se je Union Olimpija pomerila z ruskim tekmecem, v Stožicah je gostoval Zenit iz Sankt Peterburga.

Izbranci Aleša Pipana so odlično odprli tekmo, v prvi četrtini pa so predvsem zaradi izjemnega meta za tri točke hitro pobegnili Rusom. Po nekaj več kot šestih minutah so tako ljubljanski košarkarji vodili že s 25:11, iz igre pa so v tem obdobju zmaji zgrešili le en met. Še tega za dve točke, pri trojkah pa so bili šestkrat uspešni iz prav toliko poizkusov. V zadnjih minutah prvega dela igre se je gostiteljem ustavila igra v napadu, vendar so še naprej dobro igrali v obrambi. Prva četrtina se je tako končala s 26:14. Klemen Prepelič je v zadnjih trenutkih zadel zadel met čez celotno igrišče, a ga je le za las prehitela ura, sodniki pa tako fenomenalne trojke niso priznali.  

Po minuti in pol druge četrtine so se gostje približali na pet točk zaostanka (23:28), a sta nato s po štirimi točkami odgovorila Blaž Mahkovic in Mirza Begić, ob še vedno dobri obrambi pa so domači prišli tudi do nekaj lahkih košev v napadu. Prvi polčas se je tako končal z 51:36.   

Na začetku 23. minute so Ljubljančani po trojki Marka Marinovića že vodili za 18 točk (58:40). Zenitu je nato uspel delni izid 8:0, vendar se prednost domače čete v tretji četrtini ni nikoli spustila pod mejo desetih točk. Pred zadnjo četrtino je rezultat v korist zmajev znašal 76:71.

V 35. minuti so se ruski košarkarji približali na minus osem (70:78), a je Begić odgovoril s košem, Dejan Borovnjak pa si je prislužil še tehnično zaradi simuliranja prekrška. Zaradi enakega razloga si jo je na drugi strani prislužil Mahkovic, Rusi pa so prišli do izida 73:80. Kasneje so gostitelji vodili le še za pet točk, a sta s štirimi zadetimi prostimi meti odgovorila Begić in Luka Rupnik

Tri minute pred zadnjim piskom sirene je bil tako na semaforju izpisan rezultat 84:75, ob slabšem izvajanju naslednjih prostih metov, Rupnik je zadel enega, Gregor Hrovat pa oba, pa je Cameron Jones zadel met za tri točke za 81:85. Hrovat je zadel po podaji Begića za šest točk naskoka, gostje so zapravili napad, Rupnik pa je nato znova zgrešil oba prosta meta. V zadnjo minuto so zmaji krenili s 87:83, sledila pa je izgubljena žoga. Rusi so se kasneje približali le na tri točke zaostanka, pet sekund do konca pa je Artem Vihrov zgrešil met za izenačenje. Do skoka je prišel Sasu Salin, ki je nato zadel še dva prosta meta za zmago z 89:85.

S tretjo zmago v štirih kolih so si Ljubljančani na stežaj odprli vrata drugega dela tega tekmovanja in tako sodelovanje v evropskem pokalu vsaj do sredine februarja.

EuroCup, 4. kolo

Union Olimpija : Zenit 89:84 (26:14, 51:36, 76:61)
Salin 21 (10 skokov), Begić 17 (3 blokade), Mahkovic 10; Jones 19

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.