Šport
22 ogledov

Olimpija stisnila na koncu

Alen Omić, Mirza Begić Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 3. kolu EuroCupa zmagali na gostovanju pri madžarskem Szolnokiju s 86:80.

Košarkarji Uniona Olimpije so zabeležili drugo zmago v evropskem pokalu. Obe so vknjižili v gosteh; v prvem kolu so zmagali v Carigradu pri Bešiktašu, tokrat pa v Debrecenu proti Szolnokiju, ki je imel na začetku zadnje četrtine že 14 točk prednosti.

Zmaji so večji del tekme sicer zaostajali, a jim je v zadnjih minutah uspel preobrat. Gostitelji so tako v zadnji četrtini vodili še s 74:63, nato pa je dva meta za tri točke zadel Gregor Hrovat, koš v zadnji sekundi pa je uspel Alenu Omiću.

Madžari so na začetku zadnje minute tako vodili le še z 80:79, ključno trojko pa je nato prav tako v zadnji sekundi napada zadel Luka Rupnik. Szolnoki je bil neuspešen v naslednjem napadu, po podaji Rupnika pod koš pa Omiću ni bilo težko zadeti za vodstvo zmajev s 84:80. Sledila sta dva zgrešena prosta meta gostiteljev, na drugi strani pa je bil dvakrat natančnejši Hrovat. Prav prosti meti, ki so jih Ljubljančani v tej sezoni praviloma izvajali zelo slabo, so bili tokrat morda odločilni za zmago gostov. Ti so zadeli 18 od 20 prostih metov, Madžari pa le 13 od 24.

Najboljša strelca pri Ljubljančanih sta bila Omić z 18 točkami in Sasu Salin, ki jih je dosegel 16. Mejo desetih točk so presegli še Hrovat, Marko Marinović in Halil Kanacević. Vsi so zbrali po 12 točk. Za Union Olimpijo je to druga zmaga v tem tekmovanju, v naslednjem krogu 4. novembra pa se bodo doma pomerili z ruskim Zenitom.

EuroCup, skupina D, 3. kolo

Szolnoki : Union Olimpija 80:86 (28:25, 48:42, 70:58)
Lorant 14; Omić 18 (8 skokov), Salin 16, Hrovat 12 (7 skokov, 5 podaj)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.