Šport
13 ogledov

Proti Zenitu brez cirkuških vložkov

Aleš Pipan Katarina Ponjavić
Na jutrišnjem obračunu 4. kola EuroCupa proti Zenitu iz Sankt Petersburga (18.00) bodo košarkarji Union Olimpije skušali priti do tretje zmage v drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Domači poraz proti Metalcu v regionalni ligi sicer ni najlepše povabilo za navijače ljubljanskeg kluba, ki bodo po izteku "Predinove" kazni svoje ljubljence lahko spodbujali s tribun tudi v pokalu EuroCup. 

Ljubljanski trener Aleš Pipan je svoje varovance ostro oštel po spodrsljaju v Ligi ABA: "Tekmo proti Metalcu smo analizirali in opravili sestanek z igralci. Ugotovili smo, da na takšen način ne smemo igrati in se obnašati na parketu. Po dobrem prvem polčasu se nam je strah zavlekel v kosti. Fantje so bili na trenutke preveč nonšalatni in skušali osmešiti tekmeca s cirkuškimi vložki, na koncu pa se jim je to maščevalo. Vse to je posledica neizkušenosti določenih košarkarjev. Igralci so po porazu poveznili kapuce čez glavo in se odpravili domov, kot da niso nič krivi."

Pomemben bo skok

Pipan je bil na druženju z novinarji sicer poln pohval na račun ruskega moštva, ki v Stožice prihaja po zmago: "Pred nami je tekma z Zenitom, ki ne bo lahka. Gre za kompaktno ekipo, ki je dobro pokrita na vseh položajih. Zelo pomemben bo obrambni skok in to sem svojim košarkarjem pri pripravi na tekmo večkrat poudaril. Igrajo tranzicijsko košarko s številnimi protinapadi, veliko košev pa skušajo doseči na nepostavljeno obrambo. Fantje imajo priložnost, da se oddolžijo za poraz proti Metalcu in osvojijo dve pomembni točki."

V Stožicah tudi skavti iz Lige NBA

Pipan, ki ne bo mogel računati na obolelega Paola Marinellija in poškodovanega kapetana Dina Murića, je v moštvu Zenita posebej izpostavil branilca Camerona Jonesa in Walterja 
Hodgea ter mladega Dmitrija Kulagina, ki naj bi ga jutri s tribun spremljali skavti NBA moštev Los Angeles Lakers, New York Knicks in Milwaukee Bucks.

"Tako v Ligi ABA kot pokalu EuroCup se želimo prebiti čim višje. Tekmi proti Zenitu in Rigi bosta zelo pomembni v boju za napredovanje, zato smo povsem osredotočeni na jutrišnji obračun," je zaključil Pipan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.