Šport
23 ogledov

Zmaji do četrte zmage

Alen Omić Union Olimpija Cedevita Aleš Fevžer/ABA
Ljubljanski košarkarji so v 5. kolu EuroCupa gostovali v latvijskem glavnem mestu in prišli do četrte zmage (83:74).

Union Olimpija se je na gostovanje v Latvijo odpravila s tremi zmagami v štirih kolih, v EuroCupu pa je dobila tudi obe gostujoči tekmi. VEF Riga je bila precej manj uspešna, da petega kola je zmagala le enkrat.

Na tokratnem dvoboju so domačini sicer povedli z 1:0, a kmalu so vajeti igre v svoje roke povsem prevzeli gostje. Ti so z dobro igro v obrambi in odličnim napadom hitro povečali prednost. V zaključku šeste minute so Latvijci zaostanek še znižali na 5:13, nato pa je Olimpija do konca prve četrtine nanizala 13 točk in tako v drugih deset minut že vstopila z 21. točkami naskoka.

Košarkarji Rige so le nekoliko bolje zaigrali v drugi četrtini, vendar so Ljubljančani, ki so tokrat morali zaigrati brez poškodovanega Sasuja Salina in Mirze Begića, že nekaj časa pa sta odsotna tudi kapetan Dino Murić in Jaka Brodnik, brez večjih težav ohranili priigrano prednost. Ob glavnem odboru je bil tako na semaforju izpisan rezultat 28:50. Zmaji so predvsem dobili skok (24:21), že v prvem polčasu pa je bil blizu dvojnega dvojčka Alen Omić (13 točk, 9 skokov). 

Slabša tretja četrtina

Po običaju na zadnjih tekmah so izbranci Aleša Pipana po visokem vodstvu nekoliko slabše vstopili v drugi polčas. Latvijci so namreč tretjo četrtino odprli z delnim izidom 7:0, njihov nalet pa je s trojko presekal Klemen Prepelič. Po dobrih petih minutah igre so zmaji vodili "le" še 12 točk (55:43), z enako prednostjo pa so krenili tudi v zadnjo četrtino (64:52). Latvijci so tretji del igre dobili z izidom 24:14.

Bolje so odprli tudi zadnjega, se nekajkrat približali na osem točk razlike, za nekaj več miru pa je z uspešnim metom za tri točke šest minut pred zadnjim piskom sirene poskrbel Blaž Mahkovic (71:58). Ko je nato dve minuti in pol do konca dvoboja trojko zadel še Luka Rupnik (80:62), je bila tekma pravzaprav že odločena.

Mahkovic je z izjemnim metom iz igre, 8/9 za dve in 1/1 za tri točke, zbral 20 točk, Rupnik se je ustavil pri 18 točkah. Omić je zbral 13 točk in kar 16 skokov. Pri domačih je povsem razočaral sicer nevarni Janis Timma, ki se ni vpisal med strelce. V 30 minutah je zbral sedem skokov in šest podaj.

EuroCup, 5. kolo, skupina D:

VEF Riga Union Olimpija 74:83 (5:26, 28:50, 52:64)
Robinson in Zakis 16; Mahkovic 20, Rupnik 18, Omić 13 (16 skokov), Hrovat 9 (8 skokov), Prepelič 8 (6 podaj)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.