Šport
18 ogledov

Prepelič: "Zmaga odpira vrata drugega kroga"

Klemen Prepelič Katarina Ponjavić
S prihodom Klemna Prepeliča je Union Olimpija močno okrepila svojo branilsko linijo pred nadaljevanjem sezone. Ostrostrelec bo v pokalu EuroCup v zeleno-belem dresu debitiral proti ruskemu Zenitu (18.00).

"Čaka nas izjemno pomembna tekma. Z morebitno zmago bi si na široko odprli vrata do drugega dela EuroCupa. Seveda je prisotne nekaj negativne energije po zadnjem porazu, vendar se moramo čim prej pobrati. Odigrati moramo veliko boljše, če želimo zmagati," je pred pomembnim dvobojem proti močnemu Zenitu odločen 22-letni Klemen Prepelič, ki je svojo košarkarsko pot začel v Mariboru, po uspešnem igranju za Helios in Union Olimpijo pa ga je pot vodila v Turčijo. 

Vodstvo Banvita se je pred časom odločilo, da zaključi sodelovanje s slovenskim reprezentantom, ki je nastopal tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji, priložnost pa so začutili v ljubljanskem taboru in nadarjenega branilca zvabili v svoje vrste.

Časa za obžalovanje ni bilo

"Po dolgem času seveda še nisem v pravem ritmu, zato sem vesel, da mi je trener na tekmi proti Metalcu namenil precejšnjo minutažo. V tem trenutku je zagotovo najbolj pomembna ekipa. Poraz ni bil prijeten, saj nas je potisnil v sredino lestvice. Časa za obžalovanje nismo imeli, saj nas čaka težka tekma proti Zenitu. Če igraš dobro, je vse v redu, v nasprotnem primeru pa vsakdo išče določene izgovore," je trenutno stanje opisal 191 centimetrov visoki košarkar, ki upa, da bo kmalu ujel pravo formo. 

In na kakšen način lahko Prepelič in soigralci uženejo močne Ruse? "Pomemben bo skok, saj jim le ne ta način lahko zaustavimo njihovo tranzicijsko igro. V napadu moramo odigrati hrabro in izkoristiti naše adute. Seveda je eden ključnih igralcev Mirza Begić. Fantje so že v začetku sezone pokazali, da lahko vsakogar premagajo, vendar je potrebno v vsaki tekmi prikazati maksimum.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.