Olimpija izkoristila težave Nanterra

Foto: Cedevita Olimpija/Twitter
Foto: Cedevita Olimpija/Twitter
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 6. krogu evropskega pokala (skupina D) premagali Nanterre s 75:63 (20:19, 40:28, 61:51).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so dosegli drugo zmago v evropskem pokalu. V petem nastopu so v Stožicah premagali Nanterre s 75:63. Francoze so premagali z višjo razliko, kot so bili poraženi na prvi tekmi v Parizu (80:76).

Ljubljančani so izkoristili zdravstvene težave v ekipi Nanterra, ki je v Slovenijo pripotovala z vsega osmimi igralci. Predvsem v drugem polčasu so z visokim ritmom nadzirala potek tekme in zasluženo prišli do pomembne zmage v lovu na eno od prvih štirih mest v šestčlanski skupini, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje.

Prvi strelec Cedevite Olimpije je bil Rion Brown s 17 točkami (11 skokov, indeks 28). Dvojnega dvojčka je imel tudi Kendrick Perry (10 točk, 10 podaj, 7 skokov), dvomestno število točk pa sta zabeležila še Edo Murić (12 točk, trojke 4:7, 5 skokov) ter Mikael Hopkins (11 točk, 7 skokov).

Cedevita Olimpija bo naslednji teden v evropskem pokalu odigrala dve tekmi, in sicer obe v Turčiji proti ekipi iz Burse. Prva - prestavljena zaradi okužb v ljubljanski ekipi v začetku oktobra - bo v ponedeljek, redna sedmega kroga pa v sredo, 11. novembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.