Šport > Košarka
83 ogledov

Olimpija izkoristila težave Nanterra

cedevita olimpija Cedevita Olimpija/Twitter
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 6. krogu evropskega pokala (skupina D) premagali Nanterre s 75:63 (20:19, 40:28, 61:51).

Košarkarji Cedevite Olimpije so dosegli drugo zmago v evropskem pokalu. V petem nastopu so v Stožicah premagali Nanterre s 75:63. Francoze so premagali z višjo razliko, kot so bili poraženi na prvi tekmi v Parizu (80:76).

Ljubljančani so izkoristili zdravstvene težave v ekipi Nanterra, ki je v Slovenijo pripotovala z vsega osmimi igralci. Predvsem v drugem polčasu so z visokim ritmom nadzirala potek tekme in zasluženo prišli do pomembne zmage v lovu na eno od prvih štirih mest v šestčlanski skupini, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje.

Prvi strelec Cedevite Olimpije je bil Rion Brown s 17 točkami (11 skokov, indeks 28). Dvojnega dvojčka je imel tudi Kendrick Perry (10 točk, 10 podaj, 7 skokov), dvomestno število točk pa sta zabeležila še Edo Murić (12 točk, trojke 4:7, 5 skokov) ter Mikael Hopkins (11 točk, 7 skokov).

Cedevita Olimpija bo naslednji teden v evropskem pokalu odigrala dve tekmi, in sicer obe v Turčiji proti ekipi iz Burse. Prva - prestavljena zaradi okužb v ljubljanski ekipi v začetku oktobra - bo v ponedeljek, redna sedmega kroga pa v sredo, 11. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.