Olimpija jo je zagodla Maccabiju

Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija Foto: Saša Despot košarka Olimpija
Košarkarji Olimpije so pred okrog 4000 gledalci v Stožicah premagali Maccabi Tel-Aviv (73:66) in tako vpisali prvo zmago v drugem delu Eurocupa (skupina M).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Olimpije so v petem kolu drugega dela Eurocupa v Stožicah premagali Maccabi Tel-Aviv (73:66).

Za Ljubljančane je to prva zmaga v drugem delu tekmovanja in ji ne daje več možnosti za napredovanje, vseeno pa je dobrodošla tako z vidika ugleda kot motivacije pred veliko pomembnejšimi obračuni, ki jih čakajo v nadaljevanju sezone. Najprej v ligi Aba, sredi februarja v pokalu Spar in nato v državnem prvenstvu.

Zaslužena zmaga

Zmaga varovancev trenerja Gašperja Potočnika je povsem zaslužena. Bili so boljši praktično vseh štirideset minut. Gostje, ki so letos evropska tekmovanja začeli v Evroligi, nato pa zdrsnili v Eurocup, so vodili le na začetku, nato pa so domači prevzeli vajeti igre v svoje roke in jih suvereno držali vse do konca.

Najvišjo prednost so dosegli ob koncu druge četrtine (42:31), tudi v nadaljevanju, ko se je Maccabi približal le na točko zaostanka in ves čas dihal za ovratnik, pa so ohranili mirno kri. Čeprav zeleno-beli niso blesteli z meti z razdalje, pa so imeli dovolj razpoloženih igralcev za uspešen boj.

Že v prvem polčasu se jih je devet vpisalo med strelce, na koncu pa sta izstopala Sava Lešić s 16 točkami in Ronalds Zakis s 13. Visoko oceno si zaslužijo praktično vsi; le Vlatko Čančar se ni vpisal med strelce, v igro pa nista vstopila Luka Rupnik in Željko Zagorac.

Dostojno slovo

Maccabi in Nižni Novgorod se bosta v Izraelu v neposrednem dvoboju pomerila za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja.

Navkljub zmagi se bo Union Olimpija od evropskega pokala poslovila naslednji teden na gostovanju pri Unicsu v Kazanu. A zmaji so se tako vendarle na najlepši način poslovili od domače publike v evropskih tekmovanjih. Premagali so namreč šestkratnega evropskega prvaka.

Eurocup (drugi del), 5. kolo:

Union Olimpija - Maccabi Tel-Aviv 73:66 (19:17, 26:21, 15:18, 13:10)
Lešić 16, Zakis 13, M. Lapornik 10; Mekel 20, Ofoegbu 14.

Nižni Novgorod - Unics Kazan 78:80 (26:31, 25:22, 12:19, 15:8)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.