Šport > Košarka
66 ogledov

Olimpija jo je zagodla Maccabiju

košarka Olimpija
1/24
Saša Despot
Košarkarji Olimpije so pred okrog 4000 gledalci v Stožicah premagali Maccabi Tel-Aviv (73:66) in tako vpisali prvo zmago v drugem delu Eurocupa (skupina M).

Košarkarji Olimpije so v petem kolu drugega dela Eurocupa v Stožicah premagali Maccabi Tel-Aviv (73:66).

Za Ljubljančane je to prva zmaga v drugem delu tekmovanja in ji ne daje več možnosti za napredovanje, vseeno pa je dobrodošla tako z vidika ugleda kot motivacije pred veliko pomembnejšimi obračuni, ki jih čakajo v nadaljevanju sezone. Najprej v ligi Aba, sredi februarja v pokalu Spar in nato v državnem prvenstvu.

Zaslužena zmaga

Zmaga varovancev trenerja Gašperja Potočnika je povsem zaslužena. Bili so boljši praktično vseh štirideset minut. Gostje, ki so letos evropska tekmovanja začeli v Evroligi, nato pa zdrsnili v Eurocup, so vodili le na začetku, nato pa so domači prevzeli vajeti igre v svoje roke in jih suvereno držali vse do konca.

Najvišjo prednost so dosegli ob koncu druge četrtine (42:31), tudi v nadaljevanju, ko se je Maccabi približal le na točko zaostanka in ves čas dihal za ovratnik, pa so ohranili mirno kri. Čeprav zeleno-beli niso blesteli z meti z razdalje, pa so imeli dovolj razpoloženih igralcev za uspešen boj.

Že v prvem polčasu se jih je devet vpisalo med strelce, na koncu pa sta izstopala Sava Lešić s 16 točkami in Ronalds Zakis s 13. Visoko oceno si zaslužijo praktično vsi; le Vlatko Čančar se ni vpisal med strelce, v igro pa nista vstopila Luka Rupnik in Željko Zagorac.

Dostojno slovo

Maccabi in Nižni Novgorod se bosta v Izraelu v neposrednem dvoboju pomerila za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja.

Navkljub zmagi se bo Union Olimpija od evropskega pokala poslovila naslednji teden na gostovanju pri Unicsu v Kazanu. A zmaji so se tako vendarle na najlepši način poslovili od domače publike v evropskih tekmovanjih. Premagali so namreč šestkratnega evropskega prvaka.

Eurocup (drugi del), 5. kolo:

Union Olimpija - Maccabi Tel-Aviv 73:66 (19:17, 26:21, 15:18, 13:10)
Lešić 16, Zakis 13, M. Lapornik 10; Mekel 20, Ofoegbu 14.

Nižni Novgorod - Unics Kazan 78:80 (26:31, 25:22, 12:19, 15:8)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.