Šport > Košarka
69 ogledov

Olimpija poražena vpričo legend

košarka Olimpija
1/26
Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 19. krogu lige Aba izgubili s Crveno zvezdo z 69:77 (23:16, 36:40, 51:64).

Košarkarji Union Olimpije so izgubili dvanajsto tekmo v devetnajstih krogih lige Aba. V Stožicah, ki so bile tokrat v znamenju 70. obletnice delovanja košarkarskega kluba Olimpija, so morali priznati premoč Crveni zvezdi, ki je slavila s 77:69.

Tekma, poimenovana Večer Legend, na kateri so bili gostje tudi igralci različnih generacij košarkarjev Olimpije, je bila prijetna popestritev dogajanja v Stožicah. Med drugim so domači igralci nastopili v dresih, ki so bili oblikovani posebej za to priložnost in so bili kopija dresov iz 70-ih let prejšnjega stoletja.

S to preizkušnjo je Union Olimpija začela niz izjemno zahtevnih tekem. Že v sredo jo znova v Stožicah čaka močna ruska zasedba Unics Kazana, nato konec tedna v gosteh vodilna ekipa lige Aba Budućnost in 20. januarja še gostovanje pri Nižnem Novgorodu.

Ljubljančani so se tekmecu, ki nastopa med šestnajstimi najboljšimi ekipami v elitni evroligi, dobro upirali skoraj 30 minut. Na začetku 29. minute so imeli le tri točke zaostanka (51:54), nato pa so Beograjčani naredili delni izid 12:0 in na začetku zadnje četrtine povedli s 66:51. Domači so se dve minuti pred koncem sicer približali na 67:71, toda nato so zapravili dva napada v nizu in zmaga je odšla v Srbijo.

Najboljši igralec pri Unionu Olimpiji - med strelce se je vpisalo vseh enajst igralcev, ki so stopili na igrišče - je bil Sava Lešić s 16 točkami. Prvič se je v ljubljanskem dresu predstavil tudi Američan Dawan Robinson, ki je v desetih minutah na parketu dosegel dve točki. Na drugi strani je najboljšo partijo v rdeče-belem dresu prikazal še en Američan Quincy Miller, ki je zbral 25 točk in devet skokov (indeks 28).

Liga Aba, izidi:

Union Olimpija : Crvena zvezda 69:77 (23:16, 36:40, 51:64)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.