Brez prenosa iz Bakuja, na RTV SLO okrivili SportKlub!

Foto: Facebook Ogrevanje domačih v Bakuju.
Foto: Facebook Ogrevanje domačih v Bakuju.
Navijači Olimpije so ostali brez napovedanega neposrednega prenosa.
Oglej si celoten članek

Ljubljanska Olimpija je ob 18. uri začela povratno srečanje play-offa za Ligo Evropa, na Stadionu Tofiq Bahramov v Bakuju se je zoperstavila azerbajdžanskemu prvaku Qarabağu.

Tekmo bi morala prenašati slovenska nacionalna televizija na svojem drugem programu, a do realizacije ni prišlo. Zaplet naj bi nastal, ker je SportKlub, kot nosilec pravic za prenos prve tekme v Stožicah, kršil pravila.

"Prenosa tekme iz Bakuja na TV SLO 2 žal ne bo. Azerbajdžanska vlada namreč ne dovoli, da signal s tekme pride v Slovenijo, potem ko je bil prenos prve tekme (prejšnji teden v Stožicah) v Azerbajdžanu moten oziroma tekme niso prenašali v celoti," so zapisali na spletni strani državnega radiotelevizijskega servisa.

"To se je zgodilo zato, ker se je Sportklub z eno od televizjskih postaj v Azerbajdžanu neupravičeno dogovoril za izmenjavo signala, česar ne bi smel storiti, saj Sportklub ni imel pravic za prenos v Azerbajdžanu. Ko so ugotovili, da Sportklub pravice za prenos nima, so prenos tekme v Ljubljani sredi drugega polčasa prekinili," so pojasnili na Kolodvorski.

"Azerbajdžanska vlada je zdaj kaznovala agencijo Playbook International, ki je pridobila pravice za Slovenijo za današnjo tekmo v Bakuju, s tem pa posredno tudi gledalce TV Slovenija, ki ima z agencijo Playbook International podpisano pogodbo," so sklenili v izjavi za javnost.

Olimpija je prvo tekmo proti Qarabağu v Ljubljani izgubila z 0:2. V primeru poraza v skupnem seštevku se bodo "zmaji" udejstvovali v skupinskem delu Konferenčne lige.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:23 31. Avgust 2023.

    Da se nobena župa ne poje tako vroča kot se skuha je dokaz, da je RTV potem tekmo iz Bakuja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.