Šport > Nogomet
639 ogledov

Brez prenosa iz Bakuja, na RTV SLO okrivili SportKlub!

Qarabağ Facebook Ogrevanje domačih v Bakuju.
Navijači Olimpije so ostali brez napovedanega neposrednega prenosa.

Ljubljanska Olimpija je ob 18. uri začela povratno srečanje play-offa za Ligo Evropa, na Stadionu Tofiq Bahramov v Bakuju se je zoperstavila azerbajdžanskemu prvaku Qarabağu.

Tekmo bi morala prenašati slovenska nacionalna televizija na svojem drugem programu, a do realizacije ni prišlo. Zaplet naj bi nastal, ker je SportKlub, kot nosilec pravic za prenos prve tekme v Stožicah, kršil pravila.

"Prenosa tekme iz Bakuja na TV SLO 2 žal ne bo. Azerbajdžanska vlada namreč ne dovoli, da signal s tekme pride v Slovenijo, potem ko je bil prenos prve tekme (prejšnji teden v Stožicah) v Azerbajdžanu moten oziroma tekme niso prenašali v celoti," so zapisali na spletni strani državnega radiotelevizijskega servisa.

"To se je zgodilo zato, ker se je Sportklub z eno od televizjskih postaj v Azerbajdžanu neupravičeno dogovoril za izmenjavo signala, česar ne bi smel storiti, saj Sportklub ni imel pravic za prenos v Azerbajdžanu. Ko so ugotovili, da Sportklub pravice za prenos nima, so prenos tekme v Ljubljani sredi drugega polčasa prekinili," so pojasnili na Kolodvorski.

"Azerbajdžanska vlada je zdaj kaznovala agencijo Playbook International, ki je pridobila pravice za Slovenijo za današnjo tekmo v Bakuju, s tem pa posredno tudi gledalce TV Slovenija, ki ima z agencijo Playbook International podpisano pogodbo," so sklenili v izjavi za javnost.

Olimpija je prvo tekmo proti Qarabağu v Ljubljani izgubila z 0:2. V primeru poraza v skupnem seštevku se bodo "zmaji" udejstvovali v skupinskem delu Konferenčne lige.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:23 31.avgust 2023.

    Da se nobena župa ne poje tako vroča kot se skuha je dokaz, da je RTV potem tekmo iz Bakuja vseeno prenašala.