Olimpija na nekdaj zakleti Bonifiki do drugega mesta

Foto: SPS/nkolimpija.si
Foto: SPS/nkolimpija.si
Nogometaši Olimpije so v zaostali tekmi 2. kola Prve lige Telekom Slovenije v gosteh pred okrog 1000 gledalci premagali Luko Koper (1:2).
Oglej si celoten članek

Ljubljančani do lanske pomladi četrt stoletja niso uspeli priti do zmage na Bonifiki, tokrat so nogometaši Olimpije z zasluženo zmago (1:2) skočili že na drugo mesto lestvice, ob tem pa imajo tekmo manj od vodilnih Domžal. Koprčani so v dvoboju z Ljubljančani doživeli svoj četrti zaporedni poraz in drugega v nizu na domačem igrišču.

Bolje so v tekmo krenili gostje, ki so povedli v prvem napadu. Aleksandar Rodić je v kazenskem prostoru žogo z glavo lepo spustil do Nika Omladiča, ki se je poigral s koprsko obrambo, nato pa z natančnim diagonalnim strelom v desni spodnji kot dosegel vodilni zadetek. Domači so poskušali tri minute kasneje, ko je Miha Gregorič streljal z glavo, a naravnost v roke gostujočega vratarja Aleksandra Šelige. To je bilo vse, kar so gledalci videli v prvem polčasu od obeh ekip.

Lotrič le ublažil poraz

Drugi polčas je bil zanimivejši, nogometaši obeh ekip pa so bili tudi konkretnejši. V 56. minuti je zelo dobro streljal Omladič z 20 metrov, žoga pa je za las zgrešila cilj. Domen Črnigoj je dve minuti kasneje poskušal izenačiti, a je z dokaj ugodnega položaja streljal prek gola. V 69. minuti je Leo Štulac z 20 metrov močno streljal proti golu gostov, žoga je nekoga oplazila in spremenila smer, Šeliga pa je s skrajnimi močmi žogo izbil v polje. 

V 77. minuti je Andraž Šporar s svoje polovice krenil v nasprotni napad ter pritekel osamljen pred Božidarja Radoševića, ga preigral in povišal na 2:0. Zadnje minute so minule v pritisku domačinov, Jaka Štromajer je v 88. minuti podal do Mitje Lotriča, ki pa je iz dokaj ugodnega položaja nastreljal Šeligo. Dve minuti kasneje je Črnigoj prodrl po desni strani, močan predložek pa je Lotrič izkoristil in s peto iznajdljivo znižal na 1:2, kar je bil tudi končni izid srečanja.

Prva liga TS, 2. kolo (zaostala tekma):

Luka Koper : Olimpija Ljubljana 1:2 (0:1)
Lotrič 90.; Omladič 3., Šporar 77.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.