Šport
49 ogledov

Olimpija na nekdaj zakleti Bonifiki do drugega mesta

Omladič Luka Koper Olimpija Prva liga TS Slovenija slovensko prvenstvo SPS/nkolimpija.si
Nogometaši Olimpije so v zaostali tekmi 2. kola Prve lige Telekom Slovenije v gosteh pred okrog 1000 gledalci premagali Luko Koper (1:2).

Ljubljančani do lanske pomladi četrt stoletja niso uspeli priti do zmage na Bonifiki, tokrat so nogometaši Olimpije z zasluženo zmago (1:2) skočili že na drugo mesto lestvice, ob tem pa imajo tekmo manj od vodilnih Domžal. Koprčani so v dvoboju z Ljubljančani doživeli svoj četrti zaporedni poraz in drugega v nizu na domačem igrišču.

Bolje so v tekmo krenili gostje, ki so povedli v prvem napadu. Aleksandar Rodić je v kazenskem prostoru žogo z glavo lepo spustil do Nika Omladiča, ki se je poigral s koprsko obrambo, nato pa z natančnim diagonalnim strelom v desni spodnji kot dosegel vodilni zadetek. Domači so poskušali tri minute kasneje, ko je Miha Gregorič streljal z glavo, a naravnost v roke gostujočega vratarja Aleksandra Šelige. To je bilo vse, kar so gledalci videli v prvem polčasu od obeh ekip.

Lotrič le ublažil poraz

Drugi polčas je bil zanimivejši, nogometaši obeh ekip pa so bili tudi konkretnejši. V 56. minuti je zelo dobro streljal Omladič z 20 metrov, žoga pa je za las zgrešila cilj. Domen Črnigoj je dve minuti kasneje poskušal izenačiti, a je z dokaj ugodnega položaja streljal prek gola. V 69. minuti je Leo Štulac z 20 metrov močno streljal proti golu gostov, žoga je nekoga oplazila in spremenila smer, Šeliga pa je s skrajnimi močmi žogo izbil v polje. 

V 77. minuti je Andraž Šporar s svoje polovice krenil v nasprotni napad ter pritekel osamljen pred Božidarja Radoševića, ga preigral in povišal na 2:0. Zadnje minute so minule v pritisku domačinov, Jaka Štromajer je v 88. minuti podal do Mitje Lotriča, ki pa je iz dokaj ugodnega položaja nastreljal Šeligo. Dve minuti kasneje je Črnigoj prodrl po desni strani, močan predložek pa je Lotrič izkoristil in s peto iznajdljivo znižal na 1:2, kar je bil tudi končni izid srečanja.

Prva liga TS, 2. kolo (zaostala tekma):

Luka Koper : Olimpija Ljubljana 1:2 (0:1)
Lotrič 90.; Omladič 3., Šporar 77.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.