Šport
24 ogledov

Stoodstotna tudi Olimpija

Olimpija, Chelsea Rok Dolenc
V zadnjih dveh tekmah 4. kola sta zmagali gostujoči ekipi. Olimpija je bila s 4:1 boljša od Radomelj, Zavrč pa s 3:2 od Krke.

Ljubljančani so na svoji šele drugi prvenstveni tekmi dosegli še drugo zmago. Proti novincu v ligi so se uvodoma mučili, nato pa bili praktično vse do konca boljši tekmec, kar so predvsem v drugem polčasu znali potrditi tudi z zadetki. Če se je sezona za zeleno-bele začela dobro, pa se za Radomljane ni, po štirih krogih imajo štiri poraze in skupaj z Gorico tičijo na dnu prvenstvene lestvice.

Radomlje, Koper | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Radomljani so tekmo izvrstno začeli in že v peti minuti povedli, potem ko je Tomaž Avbelj Aleksandra Šeligo premagal iz bližine po podaji z desne strani. Olimpija je nato pritisnila, domači pa so čakali na protinapade. Prevlada gostov pa dolgo ni obrodila pravih sadov. Olimpijini nogometaši so sprožili nekaj nenatančnih ali preslabih strelov, v 41. minuti pa po zaslugi izkušenega Aleksandra Rodića le izenačili. Andraž Šporar je podal v kazenski prostor, Rodić pa je nato iz obrata matiral Filipa Drakovića.

Olimpija je stvari na pričakovano mesto začela postavljati v uvodu drugega polčasa. V 52. minuti je namreč povedla po dobro izvedenem prostem strelu Nika Omladiča, ki je žogo poslal čez živi zid in v desni spodnji kot. Ljubljančani so v teh trenutkih nadzorovali dogajanje na igrišču in iskali pot do tretjega zadetka. Med drugim je Draković moral posredovati v 59. minuti po Šporarjevem strelu.

Vratar domačih je žogo odbil tudi po poskusu Nemanje Mitrovića v 68. minuti, ni je pa po poskusu Kenana Bajrića v 72. minuti. Šporar je pobegnil po levi strani, podal do Bajrića, ki je potrdil zmago Olimpije. Piko na i je v 81. minuti postavil še Marko Vukčević, ki je z nizkim in natančnim strelom unovčil Omladičevo podajo z desne strani.

Še tretja zmaga v gosteh

Zavrčani nadaljujejo dobre predstave v gosteh, saj so po zmagah v Velenju in Celju vse tri točke odnesli še iz Novega mesta. Trdne temelje zmage so postavili že v prvem polčasu, ko so kar trikrat premagali Matka Obradovića. 

V 19. minuti so domači naredili napako, po kateri so gosti povedli. Karlo Težak je prodrl v kazenski prostor, tam pa ga je zrušil vratar Obradović in zakrivil enajstmetrovko. To je uspešno izvedel Doris Kelenc. V 28. minuti so bili blizu izenačenje Dolenjci, potem ko sta Tomislav Jurić in Martin Šaban lepo odigrala, do strela v kazenskem prostoru je prišel slednji in zatresel vratnico. Sledil pa je popoln kolaps domače ekipe, ki je v naslednjih desetih minutah prejela še dva gola. Najprej je v 36. minuti zadel Dino Kresinger, potem ko je na golovi črti prišel do odbite žoge po strelu Marka Roškarja z glavo, dve minuti pozneje pa je drugič na tekmi zadel Kelenc, potem ko mu je v kazenskem prostoru lepo podal Kresinger.

Takoj po začetku drugega polčasa je imel Težak izjemno priložnost za povišanje vodstva, Obradović pa je preprečil nov zadetek. Zato pa so v 56. minuti prvega zabili gostitelji. Rezervist Žiga Kastrevec je bil najvišji v skoku po podajo Jake Ihbeisheha. Zaradi rdečega kartona po prekršku nad Marinom Perićem je moral z igrišča Andrej Dugolin, gostitelji pa so prednost igralca več unovčili v 86. minuti in znižali izid na 2:3, potem ko je drugi zadetek na tekmi dosegel Kastrevec, in sicer je bil še drugič najvišji v kazenskem prostoru. A do točke jim - kljub kar nekaj obetavnim priložnostim tik pred koncem tekme - vseeno ni uspelo.

Maribor stoodstoten

Državni nogometni prvaki iz Maribora so aktualne pokalne zmagovalce pribili na dno prve lige. Gorica, ki na srečanju ni razočarala, je po štirih krogih naprej brez osvojene točke. To je bila generalka pred sredinim superpokalom, ki bo v Novi Gorici. Domači trener Ante Šimundža je spet nekoliko premešal enajsterico, v prihodnje pa v njegovih kombinacijah zagotovo ne bo Gorana Cvijanovića, ki je včeraj prestopil k Rijeki.

Maccabi - Maribor | Avtor: EPA EPA
Na tribunah je bilo prijetno vzdušje, zavoljo prostega vstopa se je v Ljudskem vrtu zbralo okrog 5.000 gledalcev, kar je eden boljših letošnjih obiskov v Prvi ligi TS. Novogoričani so začeli odločno, v 13. minuti je domače šokiral Stephen Makinnwa. Gostje so izvedli kot, žoga je prišla do Makinwe, ki jo je s kolenom poslal v mrežo. Mariborčani so po prejetem golu skušali prevzeti popoln nadzor na igrišču, vendar so bili gostje zbrani in so si pripravili nekaj akcij pred vratarjem Jasminom Handanovićem. V 28. minuti bi Dejan Žigon lahko bolje reagiral. V 36. minuti so domači le izenačili. Mitja Viler je z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, tam pa je bil Marcos Tavares višji od Alena Jogana in je z glavo žogo poslal v mrežo. Za preobrat je v 40. minuti poskrbel Damjan Bohar. Pripravil je prodor in ob razredčeni gostujoči obrambi prišel do neoviranega strela v levi spodnji kot vratarja Vasje Simčiča.

V drugem polčasu so domači stopnjevali pritisk. Igra je večinoma potekala na polovici gostov, ki niso znali povezati igre. Kot bi jim zmanjkalo sape. V 48. minuti je Sintayehu Sallalich z 22 metrov močno streljal, Simčič je žogo s skrajnim naporom preusmeril v prečko. Goriški vratar je večkrat rešil svoja vrata. Strel Tavaresa v 64. minuti je odbil v kot, minuto kasneje je pred golovo črto posredoval po strelu Željka Filipovića. V 72. minuti je Tavares spet streljal, meril je proti desnemu zgornjemu kotu, Simčič pa jo je preusmeril v kot. Do konca je ostalo pri zasluženi zmagi Štajercev.

Domžalska mreža ostaja "deviška"

Nogometaši Domžal nadaljujejo niz zmag. S četrto zapored, ob tem še niso prejeli zadetka, so ponovili najuspešnejši začetek sezone, in sicer iz sezone 2006/07, ko so nato tudi osvojili naslov prvaka. Izbranci Luke Elsnerja tako ostajajo na vrhu lestvice, medtem ko Velenjčani ostajajo pri le eni zmagi in treh porazih.

Nejc Vidmar Domžale | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
Čeprav so Velenjčani odločneje začeli tekmo in prek Ivana Firerja in Nikole Tolimirja nekajkrat ogreli dlani Nejca Vidmarja, pa so povedli Domžalčani. Nekdanji branilec Domžal Ivan Knezović je namreč zatresel lastno mrežo po strelu Aladina Šišića. Po vodstvu so gosti prevzeli pobudo na igrišču, a si niso priigrali kakšne obetavne akcije, prav tako na drugi strani ne Velenjčani, ki so postali spet živahnejši ob koncu polčasa. 

Prvo nevarno akcijo v drugem polčasu so izpeljali domači, ko je prosti strel izvedel Senad Jahić, Vidmar pa je žogo usmeril v prečko, od koder se je odbila nazaj v polje. Tudi sicer so nekaj več v teh trenutkih poskušali domači nogometaši, ki so iskali pot do izenačujočega zadetka. Med drugim je dvakrat je poskusil Firer, enkrat Dragan Jelić, a je ostalo pri 0:1. Sledilo je nekaj polpriložnosti z nenatančnimi zaključnimi streli na obeh straneh, v 85. minuti pa je moral Matjaž Rozman resneje posredovati po novem poskusu Joshue Parkerja. V 87. minuti so knapi ostali brez izključenega Denisa Klinarja, ki je zaradi prekrška nad Sašo Aleksandrom Živcem prejel drugi rumeni karton. Obe ekipi sta nato še nekajkrat poskusili s streli, a neuspešno, tako da je zmaga odšla z Domžalčani.

Celjani presenetljivo pokorili Bonifiko

Simon Rožman NK Celje | Avtor: NK Celje NK Celje
Čeprav so Celjani, ki so med tednom ostali brez Mihe Zajca, ki je prestopil k Olimpiji, slabše in tudi z manjšimi ambicijami vstopili v novo sezono kot Koprčani, pa se to danes ni pokazalo. Izbranci Simona Rožmana so bili konkretnejši tekmec, imeli več priložnosti, strelov in dosegli tudi dva zadetka. Tako so po dveh uvodnih porazih zdaj dosegli še drugo zaporedno zmago. Koprčani pa so po dveh zmagah doživeli prvi poraz.

Celjani v uvodu tekme niso bili prav nič slabši tekmec od Koprčanov, celo več, bili so bolj konkretni. Resda se je koprski napadalec Jaka Štromajer znašel enkrat v ugodnem položaju, a zgrešil celo žogo, toda Celjani so bili bližje zadetku. Znova je bil razigran Valon Ahmedi, ki je med drugim v 25. minuti s prostega strela z desne strani zadel prečko koprskega gola, enkrat pa meril malce premalo natančno. V 29. minuti pa so gosti povedli, potem ko je nigerijski napadalec Sunny Omoregie po podaji Benjamina Verbiča z leve strani ostal povsem sam pred golom domačih in žogo brez težav z nogo potisnil mimo nemočnega Božidarja Radoševića. Celjani so imeli znova lepo priložnost že v 31. minuti, vendar je Verbič malce z leve strani žogo poslal čez gol. V 44. minuti je poskusil še Gregor Bajde po samostojnem prodoru, a z roba kazenskega prostora zgrešil cilj.

Celjani so podvojili prednost že v 50. minuti, ko je po hitrem napadu Omoregie z leve strani podal v sredino na približno 20 metrov, tja je pritekel Bajde in nato matiral Radoševića. V 62. minuti so tudi Koprčani prvič resneje ogrozili celjska vrata, poskus Ivice Guberaca pa je Matic Kotnik ustavil. Po novi priložnosti Verbiča pa se je Koprčanom začelo pisati še slabše. Debitant Ante Mitrović je namreč po vsega petih minutah igre moral v slačilnico, zaradi udarca Matica Žitka je dobil neposredni rdeči karton. Do konca so Celjani umirili igro, Koprčanom pa ni uspelo izvesti kakšnega resnejšega pritiska.

Prva liga TS, 4. kolo:

Luka Koper : Celje 0:2 (0:1)
Omoregie 29., Bajde 50.
RK: Mitrović 66./Koper

Rudar Velenje : Domžale 0:1 (0:1)
Knezović 13./ag
RK: Klinar 88./Rudar

Maribor : Gorica 2:1 (2:1)
Tavares 35., Bohar 40.; Makinwa 13.

Krka : Zavrč 2:3 (0:3)
Kastrevec 56., 86.; Kelenc 20./11-m, 38., Kresinger 36.
RK: Dugolin 61./Zavrč

Kalcer Radomlje : Olimpija 1:4 (1:1)
Avbelj 5.; Rodić 41., Omladič 52., Bajrić 72., Vukčević 81.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.