Olimpija na zadnji tekmi pred končnico gostila Crveno zvezdo

Foto: Cedevita Olimpija/Filip Barbalić/alesfevzer.com
Foto: Cedevita Olimpija/Filip Barbalić/alesfevzer.com
Košarkarji Cedevite Olimpije so v zaostali tekmi 3. kroga lige Aba izgubili s Crveno zvezdo s 70:84 (10:19, 30:43, 52:66).
Oglej si celoten članek

Z zaostalo tekmo med Cedevito Olimpijo in Crveno zvezdo se je končal redni del 22. sezone lige Aba. Obračun, ki si ga je v Stožicah ogledalo preko 5000 gledalcev, ni odločal o ničemer; Ljubljančani so po šestindvajsetih krogih zasedli četrto mesto z izkupičkom 17-9, Crvena zvezda pa je druga s 23-3.

Cedevita Olimpija bo v četrtfinalu na dve zmagi igrala z FMP (14-12). Prva tekma bo to soboto v Ljubljani (18.30), druga 6. maja v Beogradu, termin morebitne tretje tekme bo znan naknadno.

Preostali trije četrtfinalni pari so Partizan (24-2) - Studentski centar (11-15), Crvena zvezda - Zadar (11-15) in Budućnost (18-8) - Mega (12-14).

Iz elitne lige Aba je izpadel MZT Skopje (7-19) - njegovo mesto bo kot prvak lige Aba 2 zavzela Krka, v kvalifikacijah na dve zmagi pa se bosta za obstanek oziroma napredovanje pomerila trinajstouvrščeni Borac Čačak (7-19) in finalist Aba 2 Helios Suns.

Cedevita Olimpija tokrat v Stožicah ni imela možnosti za presenečenje. Brez prvega organizatorja Yogija Ferrella je že v startu zaostala 0:17 in nato vseskozi lovila tekmeca. V drugi četrtini je prišla na tri točke zaostanka, bližje pa se ni prebila.

Trener Miro Alilović ni imel razpoloženega posameznika v svoji vrsti; dvanajst točk je dosegel Amar Alibegović, po deset pa sta ji dodala Karlo Matković in Zoran Dragić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.