Šport > Košarka
403 ogledov

Olimpija na zadnji tekmi pred končnico gostila Crveno zvezdo

Karlo Matković Cedevita Olimpija/Filip Barbalić/alesfevzer.com
Košarkarji Cedevite Olimpije so v zaostali tekmi 3. kroga lige Aba izgubili s Crveno zvezdo s 70:84 (10:19, 30:43, 52:66).

Z zaostalo tekmo med Cedevito Olimpijo in Crveno zvezdo se je končal redni del 22. sezone lige Aba. Obračun, ki si ga je v Stožicah ogledalo preko 5000 gledalcev, ni odločal o ničemer; Ljubljančani so po šestindvajsetih krogih zasedli četrto mesto z izkupičkom 17-9, Crvena zvezda pa je druga s 23-3.

Cedevita Olimpija bo v četrtfinalu na dve zmagi igrala z FMP (14-12). Prva tekma bo to soboto v Ljubljani (18.30), druga 6. maja v Beogradu, termin morebitne tretje tekme bo znan naknadno.

Preostali trije četrtfinalni pari so Partizan (24-2) - Studentski centar (11-15), Crvena zvezda - Zadar (11-15) in Budućnost (18-8) - Mega (12-14).

Iz elitne lige Aba je izpadel MZT Skopje (7-19) - njegovo mesto bo kot prvak lige Aba 2 zavzela Krka, v kvalifikacijah na dve zmagi pa se bosta za obstanek oziroma napredovanje pomerila trinajstouvrščeni Borac Čačak (7-19) in finalist Aba 2 Helios Suns.

Cedevita Olimpija tokrat v Stožicah ni imela možnosti za presenečenje. Brez prvega organizatorja Yogija Ferrella je že v startu zaostala 0:17 in nato vseskozi lovila tekmeca. V drugi četrtini je prišla na tri točke zaostanka, bližje pa se ni prebila.

Trener Miro Alilović ni imel razpoloženega posameznika v svoji vrsti; dvanajst točk je dosegel Amar Alibegović, po deset pa sta ji dodala Karlo Matković in Zoran Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.