Svet
1628 ogledov

Vučić znova razdelil srbsko javnost: Jezika ne bom več držal za zobmi

Aleksandar Vučić Epa
V Srbiji znova odmeva intervju predsednika Aleksandra Vučića. Tokrat je brez dlake na jeziku spregovoril o tem, za koga navija v nogometu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poskrbel za nov odmeven intervju, tokrat je za razvnete strasti v Srbiji poskrbel s tem, ko je brez dlake na jeziku spregovoril o tem, za koga navija v nogometu. Crvena zvezda ali Partizan, to je v Srbiji vedno tema, ki dvigne veliko prahu in tema, ki običajno razdeli narod. 

"Skupno imata nogometni in košarkarski klub Partizan do države dolg 26 milijonov evrov. Nogometni in košarkarski klub Crvena zvezda dolgujeta nekaj manj kot tri milijone evrov," je v intervju za Pink TV na kritike, ki jih je deležen s strani Partizanovih navijačev, začel odgovarjati Vučić.

Srbski predsednik velja za strastnega navijača Crvene zvezde, mnogi so prepričani, da bi se takšnega navijanja glede na funkcijo moral vzdržati, pogosto pa se srečuje z očitki, da država na ta račun Zvezdi oprosti plačilo davkov, zato je tudi razkril dolgove, ki ju oba kluba trenutno imata do države. "In potem sem jaz p**der za navijače drugega kluba, zato ker jih pustimo, da ne plačujejo, drugi pa morajo plačati. Vojvodina je pri nas morda najbolj zdrav klub, tako kot Čukarički in nekateri drugi zasebni klubi," je še dodal v oddaji na Pink TV. 

In kaj na žaljivke navijačev Partizana odgovarja predsednik Srbije? Dejal je, da jezika ne bo več držal za zobmi. "Narobe sem razmišljal in danes bom govoril bolj svobodnih misli. Mislim sem, da je to, da ne skrivam tega, da navijam za Zvezdo, povezano s športom. Seveda je to normalno, da tega ne skrivaš in da narodu ne lažeš," je v odmevnem intervjuju prepričano razlagal Vučić, obenem pa s prstom pokazal še na druge evropske voditelje, ki ne skrivajo naklonjenosti do nogometnih klubov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.