Šport > Košarka
300 ogledov

Po dramatični končnici Olimpija do prednosti domačega terena

Josh Adams Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 24. krogu lige Aba premagali Studentski centar s 84:83 (19:23, 34:44, 58:59).

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tesni in dramatični končnici vpisali šestnajsto zmago v ligi Aba. Pred domačimi gledalci v Stožicah so premagali Studentski centar iz Podgorice s 84:83.

Cedevita Olimpija ima do konca rednega dela še tri tekme. Naslednji torek bo gostovala pri Mornarju, nato pa bo gostila Mego (15. 4.) in Crveno zvezdo (24. 4.).

Oslabljeni Ljubljančani so zaostajali večji del tekme, ob polčasu na primer za 10 točk, v zadnjih minutah pa so vendarle toliko strnili moči, da so dosegli zmago, ki jim več ali manj že zagotavlja prednost domače dvorane v izločilnih bojih. Pred četrtfinalnimi obračuni so si Ljubljančani namreč že zagotovili vsaj četrto mesto po rednem delu tekmovanja.

Ob Joshu Adamsu, ki je krmaril ekipo v odločilnih trenutkih, saj je moral Yogi Ferrell na klop zaradi poškodbe, je pomembno vlogo odigral tudi Alen Omić. Slednji je v zadnji minuti zadel tri proste mete, ki so obrnili zaostanek 75:76 v vodstvo in zmago.

Adams je na koncu zbral 21 točk (trojke 3:8), Omić je dosegel 15 točk (12 skokov), prav toliko točk je imel tudi kapetan Edo Murić (5 skokov), po enajst točk pa sta dodala Zoran Dragić (7 skokov) in Ferrell.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice