Šport > Košarka
743 ogledov

Bečirović zapušča Cedevito Olimpijo

Sani Bečirović Saša Despot
Nekdanji slovenski reprezentant naj bi zasedel mesto športnega direktorja pri grškem Panathinaikosu, za katerega je igral od leta 2006 do 2008, kasneje pa se je tam kalil tudi v vlogi pomočnika trenerja (2015-2016).

Slovenski košarkarski prvoligaš iz Ljubljane Cedevita Olimpija bo po koncu sezone ostal brez športnega direktorja. Od leta 2019 je to mesto zasedal nekdanji slovenski reprezentant Sani Bečirović, ki bo poleti sprejel naloge športnega direktorja slovitega grškega kluba iz Aten Panathinaikosa, danes piše slovenski časnik Dnevnik.

"Prihajajoči evropski preizkusi bodo tudi zadnji pri Cedeviti Olimpiji za športnega direktorja Cedevite Olimpije Sanija Bečirovića, za katerega je zdaj že jasno, da poleti odhaja h grškemu velikanu Panathinaikosu, pri katerem je kot igralec osvojil evroligaško lovoriko, nato pa kratek čas v Atenah deloval tudi kot funkcionar," je danes v svoji izdaji zapisal Dnevnik.

Bečirović je bil med letoma 2006 in 2008 že član Panathinaikosa, s katerim je leta 2007 postal evropski klubski prvak. Pri Pau je v sezoni 2015/16 deloval kot pomočnik glavnega trenerja.

Sani Bečirović je športni direktor Olimpije postal leta 2019. V tem času je Olimpija leta 2020 osvojila slovenski superpokal, leta 2021 slovensko prvenstvo in slovenski superpokal, lani slovensko prvenstvo, slovenski pokal in slovenski superpokal, letos pa slovenski pokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.