Šport > Košarka
91 ogledov

Šok terapija ni pomagala, nova zaušnica Ljubljančanom

Zoran Dragić twitter Cedevita Olimpija
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 19. krogu evropskega pokala (skupina A) izgubili z Ulmom s 85:97 (26:30, 41:53, 61:72).

Košarkarji Cedevite Olimpije so izgubili prvo tekmo po prekinitvi pogodbe s trenerjem Jurico Golemcem. V 16. krogu evropskega pokala jih je premagal nemški Ulm s 97:85.

Za Ljubljančane, ki jih je vodil začasni trener Miro Alilović, je to trinajsti poraz v evropskem pokalu. Kot zadnjeuvrščeni v skupini A dva kroga pred koncem nimajo več možnosti za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje.

Cedevita Olimpija bo naslednji teden gostovala v Brescii, tekmovanje v evropskem pokalu pa bo končala 28. marca doma proti francoski ekipi Bourg en Bresse.

Slovenski prvaki so proti Ulmu v prvem delu v začetku decembra prikazali najboljšo predstavo v evropskem pokalu v tej sezoni in zmagali s 30 točkami razlike, danes, ko so nastopili brez kapetana Eda Murića (bolečine v hrbtu) in Amarja Alibegovića (poškodbe palca desne noge), pa niso imeli pravih možnosti za uspeh.

Gostitelji so se v drugi četrtini prebili do dvomestne prednosti (43:28), ki so jo brez večjih težav zadržali do konca. Cedevita Olimpija se je v 26. minuti približala na le koš zaostanka (57:55), a pred zadnjo četrtino so imeli Nemci spet občutno prednost (72:61).

Večino dela v napadu je opravila trojica Zoran Dragić, Yogi Ferrell in Alen Omić. Dragić je v prvi četrtini dosegel 14 točk, na koncu 24 (trojke 5:8), Ferrell je zbral 18 točk (trojke 4:9), a je imel zgolj eno asistenco in pet izgubljenih žog, Omić pa je imel najvišji statistični indeks (22) za 13 točk in 6 skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.