Šport > Košarka
1227 ogledov

Kaos v Beogradu! Košarkar Partizana fizično napadel zvezdnika Zvezde

Mathias Lessort Reševalni pas/Twitter
V ligi ABA je na velikem beograjskem derbiju prišlo do nemilih scen.

Partizan je v ponedeljek v velikem derbiju lige ABA premagal svojega osovraženega rivala Crveno zvezdo z 92:81, dvoboj pa je zaznamoval pretep ob samem koncu tekme.

Glavni junak tekme je sicer bil Partizanov center Mathias Lessort, ki je dvoboj končal s 27 točkami in 8 skoki, a je bil hkrati tudi razlog za nemile scene v samem zaključku, ko je iz neznanega razloga napadel nasprotnega košarkarja Filipa Petruševa.

Francoz se je spravil nad zvezdnika Zvezde ter ga dvakrat močneje odrinil, preden mu je poizkušal s pestmi zadati še nekaj udarcev.

Na srečo so se v situacijo nemudoma vpletli preostali košarkarji, ki so ju uspeli ločiti, Lessort pa je odvihral z igrišča ter se povzpel med Partizanove navijače, s katerimi je proslavil odmevno zmago.

Partizanov center je sicer v preteklosti že imel podobne "izpade", za pričakovati pa je, da bo s strani lige ABA prejel hudo kazen zaradi svojega nasilnega obnašanja.

Zanimivo je, da je Lessort sicer bivši igralec Crvene zvezde, za katero je nastopal v sezoni 2017/18. Član Partizana pa je od leta 2021.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 14:42 14.marec 2023.

    Če bi bilo obratno,bi bil že rasizem!!!