Šport > Košarka
132 ogledov

Slovenija spet z vsaj dvema predstavnikoma v ligi ABA

Jan Špan ABA League/Dragana Stjepanović
Slovenski finale v ligi Aba2.

Košarkarji Krke in Helios Suns so finalisti zaključnega turnirja lige Aba2 v Domžalah. Novomeška ekipa je v polfinalu premagala Podgorico s 86:74 (24:21, 52:44, 66:60), domžalska zasedba pa je bila v boljša od Širokega z 91:79 (19:20, 51:34, 79:55). Veliki finale bo na sporedu v nedeljo ob 20.30.

V prvem polfinalu je Krka vodila večino dvoboja in na koncu brez težav slavila. Slovenska ekipa je dobro začela in dobila prvo četrtino, prednost pa obdržala tudi v večjem delu druge. A nato so pritisnili tudi Črnogorci in povedli s 43:42, vendar je sledil delni izid Krke 10:1 in prednost ob polčasu (52:44), to pa je bil naskok, ki ga Novomeščani niso več spustili iz rok.

V drugem polčasu sicer razlika ni bila zelo velika, a so slovenski košarkarji nadzorovali dvoboj. Le pri 64:68 v 32. minuti so se igralci Podgorice približali, toda Krka je hitro spet prišla na več kot deset točk naskoka (77:66), nato pa tekmo rutinsko pripeljala do konca in se uvrstila v finale.

Jan Špan je z 21 točkami strelsko vodil Novomeščane, z dvojnim dvojčkom (15 točk, 11 skokov) se je izkazal Mate Vucić, 13 točk je dodal Rok Stipčević.

Domžalčani so v drugem polfinalnem obračunu le v prvi četrtini imeli nekaj težav s košarkarji iz Hercegovine (19:20). V drugih desetih minutah so povsem zagospodarili na domačem parketu in se na veliki odmor odpravili z visokim vodstvom (51:34), v drugi polovici tekme pa niso popustili niti za ped.

Pri izbrancih domačega trenerja Dejana Jakare, ki so pred zaključnim turnirjem doživeli le en poraz v regionalnem tekmovanju, je bil najbolj učinkovit Blaž Mahkovic s 24 točkami, Austin Luke pa je prispeval 17 točk in deset podaj.

Zmagovalec domžalskega turnirja si bo neposredno zagotovil ligo Aba za naslednjo sezono, medtem ko bo poraženec finala imel možnost, da se v višji rang regionalnega tekmovanja uvrsti prek kvalifikacij.

Helios Suns | Avtor: ABA League/Dragana Stjepanović ABA League/Dragana Stjepanović

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.