Šport > Košarka
8138 ogledov

Srbi z vso silo napadli Slovence: "Kar je preveč, je preveč!"

Crvena zvezda
Beograjski košarkarski velikan je s hudimi obtožbami napadel slovenske sodnike in zagrozil z bojkotom zaključnega dela lige Aba.

Beograjska Crvena zvezda je v obširnem zapisu na svoji uradni spletni strani ostro kritizirala razplet zaostale tekme 22. kroga lige Aba.

Rdeče-beli v sam obračun, ki je bil odigran v petek v Podgorici, niso bili neposredno vpleteni, a so kljub temu prekršili svoje načelo in slovensko sodniško trojko obtožili, da je s spornimi odločitvami pomagala zrežirati zmago njihovega velikega rivala.

 | Avtor: Facebook/Partizan Facebook/Partizan
Partizan je na gostovanju v Črni gori po veliki drami tesno premagal Budućnost (83:82) in si s tem zagotovil prvo mesto po rednem delu tekmovanja, kar mu prinaša tudi prednost domačega terena v t.i. "play-offu".

Pravico na tekmi so delili slovenski sodniki Matej Boltauzer, Sašo Petek in Mario Majkić, ki naj bi po mnenju Crvene zvezde vplivali na razplet obračuna.

Crvena zvezda v burnem odzivu na zaključek tekme zahteva izločitev "kontroverznih sodnikov, ki vedno prihajajo iz iste države." 

V nasprotnem primeru Beograjčani grozijo z bojkotom četrtfinala in vseh nadaljnjih krogov zaključnega dela regionalnega košarkarskega tekmovanja.

 | Avtor:

Zapis Crvene zvezde z naslovom "KAKŠNA KRAJA - VELIKA KRAJA" objavljamo v celoti.

"KK Crvena zvezda Meridianbet se običajno ne oglaša po tekmah, v katere ni bila neposredno vpletena, a ker je zaostala petkova tekma v Podgorici vplivala na končni izid in razpored na lestvici, smo se po vnovični kraji in ropu v režiji tistih, ki bi morali biti del igre, ne pa njeni protagonisti, odločili, da ne bomo tiho!

KK Crvena zvezda Meridianbet verjame, da je bilo milijonsko občinstvo v dvorani SC Morača priča še eni epizodi in svojevrstni ponovitvi dogodkov, ki smo jih videli že 13. marca v beograjski Areni. To je kreiranje končnega rezultata s strani tistih, ki na tekmi sploh ne igrajo.

S tem je bil storjen še en korak v popolnemu rušenju regularnosti lige pod vodstvom sodnikov, ki na kontroverznih tekmah vedno prihajajo iz iste države!

Ker ne potrebujemo nobenega pokazatelja več, kaj nas čaka v finalu lige Aba, sploh s strani ljudi, ki že dolgo kažejo nenaklonjenost do Crvene zvezde, in ker ne nameravamo sodelovati v zrežiranih tekmah oziroma farsah, javnosti in vodstvu lige sporočamo, da Crvena zveza zahteva izločitev tovrstnih sodnikov na svojih tekmah do konca letošnje tekmovalne sezone.

Ker smo v preteklosti večkrat dobronamerno opozarjali vodstvo lige, ki je vse to le nemo opazovalo in zamolčalo vse anomalije v tej zadevi, zdaj sporočamo, da ne bomo igrali tekem končnice in finala (če se tja uvrstimo), če nam bodo na katerikoli tekmi delegirani sodniki, ki že leta delujejo v škodo lige Aba.

Kar je preveč - je preveč, zdaj pa je to res preseglo vse meje!"

KK Crvena zvezda Meridianbet

Komentarjev 8
  • jan631 19:34 22.april 2023.

    Avtor Ž.J. daj nehaj, kakšen velikan neki, za Evropo so piqkin dim.

  • dare326 19:34 22.april 2023.

    Sedaj se jim vrača jugo sojenje v prid Srbom.

  • jakec42 16:45 22.april 2023.

    Ja zmeraj so drugi krivi-srbska posla!