Šport > Košarka
2252 ogledov

Stergarjeva blokada v zadnji sekundi odločila prvaka lige Aba2

Krka : Helios Domžale Twitter/NLB ABA League 2
Košarkarji Krke so postali prvaki lige Aba 2. V finalu v Domžalah so bili po podaljšku boljši od domačega Helios Suns s 83:82 (14:17, 38:35, 53:49, 78:78).

Novomeška Krka si je z naslovom v ligi Aba 2 izborila mesto v elitni ligi Aba v prihodnji sezoni, Helios Suns pa bo igral kvalifikacije s predzadnjo ekipo lige Aba, Borcem iz Čačka.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih sekundah podaljška, junak pa je bil slovenski reprezentant Leon Stergar, ki je blokiral polaganje Austina Luka za zmago.

Najboljši strelci pri Krki so bili Rok Stipčević z 20 točkami, Jan Špan, ki jih je dosegel 19, in Miha Škedelj - 18. Pri domačih je največ točk dosegel Lovro Buljević (20).

Najkoristnejši igralec zaključnega turnirja najboljših osem ekip je bil Mate Vucić, ki je v finalu zbral 14 točk in 12 skokov (indeks 23).

"Krka se vrača v elitno ligo Aba, tam, kjer ji je tudi mesto. Klub je urejen, ima še rezerve in že jutri bomo začeli graditi ekipo, ki bo dostojno zastopal barve Slovenije prihodnjo sezono," je po zmagi dejal trener Krke Gašper Okorn.

Krka je drugič osvojila ligo Aba 2. Najboljša je bila tudi v premierni sezoni 2017/18. Po enkrat so zmagali Sixt Primorska, Studentski centar iz Podgorice in lani srbski Zlatibor.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice