Šport > Košarka
104 ogledov

Cedevita Olimpija tokrat do rutinske zmage

Cedevita Olimpija ABA League/Dragana Stjepanović
Košarkarji Cedevite Olimpije so v 26. krogu lige Aba premagali Mego s 85:70 (26:11, 43:34, 62:52).

Ljubljančani so rutinsko opravili svojo nalogo proti tekmecem iz Novega Beograda, z razmerjem zmag in porazov 17-8 pa so zadržali visoko četrto mesto v 14-članskem regionalnem tekmovanju.

Izbranci Mira Alilovića so dobro odprli tekmo v Stožicah ter prvo četrtino končali z visoko prednostjo 15 točk (26:21). V nadaljevanju so imeli vse vajeti igre v svojih rokah, malenkostno so popustili tik pred odhodom na veliki odmor, njihova prednost pa je tudi tedaj znašala osem točk (42:34).

V začetku drugega polčasa so košarkarji iz srbske prestolnice še malce kljubovali Ljubljančanom, ki so v zadnji četrtini znova povečali "frekvenco svojih obratov". Šest minut pred zadnjim zvokom sirene so si priigrali prednost 17 točk (73:56) in jasno je bilo, da bosta točki ostali v Stožicah.

V ljubljanski ekipi sta bila najbolj učinkovita Matic Rebec in Karlo Matković. Prvi je dosegel 17 točk in sedem asistenc, drugi pa je za zmago prispeval 15 točk.

Ljubljansko ekipo 24. aprila doma čaka še zaostala tekma 3. kroga proti Crveni zvezdi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.