Olimpija ni več prva na lestvici

Foto: Profimedia Aluminij
Aluminij je z gostujočo zmago prevzel prvo mesto na prvenstveni razpredelnici.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Aluminija so v prvi tekmi 5. kroga slovenske nogometne lige v Ljubljani premagali Bravo z 1:0 (0:0). Kidričani tako nadaljujejo odlično serijo na začetku prvenstva. Na peti zaporedni tekmi so ostali neporaženi, še več, v Ljubljani so zabeležili tretjo zmago, s katero so se vsaj začasno prebili na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.

Trener Brava Dejan Grabič je pred tekmo menil, da so njegovi varovanci v prvih štirih krogih prejeli preveč golov, zato so se v zadnjem času na treningih posvetili obrambi, očitno pa so pozabili na napad. Proti Aluminiju so izvedli le malo lepih akcij, pripravili si niso niti ene prave priložnosti, nekaj polpriložnosti v prvem delu pa niso izkoristili. Prvo je imel v šesti minuti Ibrahim Mensah, njegov strel z roba kazenskega prostora je zletel čez gol, v prvih 45 minutah je dvakrat z glavo streljal Mitja Križan, obakrat sta bila strela preslaba za vratarja Luko Janžekoviča.

Na drugi strani tudi Aluminij v prvem delu kakšnih izrazitejših priložnosti ni imel. Je pa več poskušal s streli, v tem je prednjačil predvsem Luka Štor, ki pa vratarja Igorja Vekića ni uspel premagati. Zato pa ga je ugnal v 49. minuti. Veliko zaslug za to gre Dejanu Petroviću, ki je z desne strani podal natančno žogo, tako da Štoru z glavo ni bilo težko zatresti mreže.

Tudi po doseženem golu so bili Štajerci nevarnejši, Petrović, Matic Vrbanec in Jure Matjašič pa niso izkoristili svojih priložnosti. Prvi je bil po podaji z desne strani v kazenskem prostoru prekratek, drugemu je veselje preprečil vratar, tretji pa je iz ugodnega položaja streljal čez gol.

Zaradi drugega rumenega kartona Stanleyja Amuziea so gostje v 82. minuti ostali z igralcem manj na igrišču, toda domači, ki so v drugih 45 minutah sprožili le en nevarnejši strel, Luka Žinko je od daleč streljal mimo gola, tega niso znali kaznovati z izenačenjem.

Prva liga TS, 5. kolo:

Bravo : Aluminij  0:1 (0:0)
Štor 49.

Sobota:
Triglav Kranj - Mura
Maribor - Tabor Sežana

Nedelja: 
Domžale - Celje
Rudar Velenje - Olimpija

Lestvica:
1. Aluminij  11
2. Olimpija  10 (-1)
3. Triglav Kranj   6 (-1)
4. Tabor Sežana   6 (-1)
5. Mura   5 (-2)
6. Bravo   4
7. Rudar Velenje   3 (-1)
8. Celje   3 (-1)
9. Maribor    3 (-1)
10. Domžale   1 (-2)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.