Šport > Nogomet
1089 ogledov

Olimpija ni več prva na lestvici

Luka Štor Profimedia
Aluminij je z gostujočo zmago prevzel prvo mesto na prvenstveni razpredelnici.

Nogometaši Aluminija so v prvi tekmi 5. kroga slovenske nogometne lige v Ljubljani premagali Bravo z 1:0 (0:0). Kidričani tako nadaljujejo odlično serijo na začetku prvenstva. Na peti zaporedni tekmi so ostali neporaženi, še več, v Ljubljani so zabeležili tretjo zmago, s katero so se vsaj začasno prebili na prvo mesto prvenstvene razpredelnice.

Trener Brava Dejan Grabič je pred tekmo menil, da so njegovi varovanci v prvih štirih krogih prejeli preveč golov, zato so se v zadnjem času na treningih posvetili obrambi, očitno pa so pozabili na napad. Proti Aluminiju so izvedli le malo lepih akcij, pripravili si niso niti ene prave priložnosti, nekaj polpriložnosti v prvem delu pa niso izkoristili. Prvo je imel v šesti minuti Ibrahim Mensah, njegov strel z roba kazenskega prostora je zletel čez gol, v prvih 45 minutah je dvakrat z glavo streljal Mitja Križan, obakrat sta bila strela preslaba za vratarja Luko Janžekoviča.

Na drugi strani tudi Aluminij v prvem delu kakšnih izrazitejših priložnosti ni imel. Je pa več poskušal s streli, v tem je prednjačil predvsem Luka Štor, ki pa vratarja Igorja Vekića ni uspel premagati. Zato pa ga je ugnal v 49. minuti. Veliko zaslug za to gre Dejanu Petroviću, ki je z desne strani podal natančno žogo, tako da Štoru z glavo ni bilo težko zatresti mreže.

Tudi po doseženem golu so bili Štajerci nevarnejši, Petrović, Matic Vrbanec in Jure Matjašič pa niso izkoristili svojih priložnosti. Prvi je bil po podaji z desne strani v kazenskem prostoru prekratek, drugemu je veselje preprečil vratar, tretji pa je iz ugodnega položaja streljal čez gol.

Zaradi drugega rumenega kartona Stanleyja Amuziea so gostje v 82. minuti ostali z igralcem manj na igrišču, toda domači, ki so v drugih 45 minutah sprožili le en nevarnejši strel, Luka Žinko je od daleč streljal mimo gola, tega niso znali kaznovati z izenačenjem.

Prva liga TS, 5. kolo:

Bravo : Aluminij  0:1 (0:0)
Štor 49.

Sobota:
Triglav Kranj - Mura
Maribor - Tabor Sežana

Nedelja: 
Domžale - Celje
Rudar Velenje - Olimpija

Lestvica:
1. Aluminij  11
2. Olimpija  10 (-1)
3. Triglav Kranj   6 (-1)
4. Tabor Sežana   6 (-1)
5. Mura   5 (-2)
6. Bravo   4
7. Rudar Velenje   3 (-1)
8. Celje   3 (-1)
9. Maribor    3 (-1)
10. Domžale   1 (-2)

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.